BASINA VE KAMUOYUNA

                                                                                                       23.04.2024

Son günlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığımız hakkında ücretsiz otobüs tahsis edilmediği iddiasıyla asılsız bir kampanya yürütülmektedir. 

Gerek sosyal medya mecralarında gerekse yazılı basına verilen demeçlerde yapılan açıklamalar gerçekten uzak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizi yıpratmaya dönük çabaların ürünüdür. 

Belediyemizin yetkili birimleri ile 28 Nisan Pazar günü Newroz Alanında yapılacak etkinlik için bazı görüşmeler yürütülmüş olup görüşmeler sonucunda bazı konularda mutabakata varılmıştır. 

Şöyle ki;

Etkinlik sonrası Newroz alanının temizliğinin yapılması, 

Jeneratörlerin bulundurulması ve teknik desteğin sunulması, 

Halkın temel ihtiyacı olan seyyar tuvaletlerin kurulması,

gibi hizmetlerin sunulacağı görüşülmüştür. 

Ücretsiz otobüs tahsis edilmesi ile ilgili talebin en azından şimdilik karşılanamayacağı gerekçeleriyle ilgili kişi ile paylaşılmıştır. Görüşmelerde yerel yönetimlerin devralmasından sonra 70 adet arızalı aracın tespit edildiği, bir kısmının başka yerlerde görevlendirilmiş olması ve kent ulaşımının aksamaması için en azından şimdilik bu talebin karşılanamayacağı ele alınmıştır. Elbette gerekli koşulları sağlama konusunda çabalarımız devam etmektedir.

Yerel yönetim anlayışımız herkese eşit, adil ve şeffaf hizmet vermeyi kendisine ilke edinmiştir. Kuşkusuz önümüzdeki beş yıl boyunca bu ilkelerden taviz vermeden çalışmayı sürdüreceğiz.

Saygılarımızla…

DBB Genel Sekreterliği

Arama

Takvim'de ara

« Mayıs 2024 »
Pzt Sal Çrş Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31