Eşbaşkan Ay, kadın katliamlarına karşı yapılan açıklamaya katıldı
Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Emin Ay, DEM Parti Kadın Meclisi'nin kadın katliamlarına karşı erkeklere yaptığı "birlikte tavır alma" çağrısına desteğin deklere edildiği açıklamaya katıldı.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi tarafından kadın katliamlarına ilişkin yapılan açıklamada kentteki erkeklere "Birlikte tavır alma" çağrısı yapıldı. Çağrıyı destekleyen ve aralarında belediye eşbaşkanı, milletvekilleri siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yer aldığı erkekler, DEM Parti İl binası önünde açıklama yaptı. Açıklamaya Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Emin Ay da katılarak kadınların çağrısına destek verdi.
‘Kadın cinayetleri politiktir’
Açıklamada konuşan DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, kentte son 1 ayda yaşanan kadın katliamlarını hatırlatarak, kadınların yakınları tarafından katledildiğini belirtti. Kadınların yıllardır sokaklarda, meydanlarda, Meclis’te, belediyelerde, evlerde ve işyerlerinde erkek şiddetine karşı mücadele ettiğini söyleyen Eren, "Kadınlar, kadın cinayetlerinin politik olduğunu, bu şiddeti üreten toplumsal düzenin değişmesi gerektiğini yıllardır anlatıyorlar. Bugün de birkaç saat önce Ayfer için bir araya geldiler. Sözlerini söylediler. Erkek şiddetine, erkek egemenliğine ve sorumluluğumuza dair biz, erkeklere de seslendiler. Biz o sözü duyduk. O mesajı aldık" ifadelerini kullandı.
Açıklamanın ardından 30 Eylül'de saat 17.00'de Bağlar İlçe binasından Karanfil Parkı'na gerçekleştirilecek yürüyüşe katılım çağrısı yapıldı.
