Tarih yükleniyor...
Yükleniyor...
UNESCO Dünya Mirası
10.11.2015
Bilindiği üzere, “Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzaj Alanı”, 2015 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne kaydedilmiştir.
Haberler

Yoğun kar yağışıyla kapanan yolda mahsur kalanlar kurtarıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Silvan ilçesi Boyunlu mahallesinde kar yağışı nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan vatandaşları kurtardı.

Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışında vatandaşın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için ilçelerde karla mücadele çalışmaları yürütüyor.

Boyunlu mahallesinde hazırlıksız yola çıkan vatandaşlar, gece yağan kar nedeniyle mahsur kalınca durumu Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdi.

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri anında harekete geçerek kapanan yolu açmak için çalışma başlattı. İş makineleriyle yolu açan ekipler, mahsur kalan vatandaşları kurtardı.

Karla mücadele sürüyor

Yoğun kar yağışı olan Kulp, Lice, Dicle, Çüngüş, Ergani, Hani ve Hazro’da 37 iş makinesi, 66 personelle kar temizleme çalışması sürüyor.

Vatandaşların başta sağlık hizmetleri olmak üzere mağduriyet yaşamaması için yapılan karla mücadele çalışmaları özellikle kentin yüksek kesimlerinde aralıksız şekilde devam ediyor.

Paylaş
ALO 153Kadın Dostu Kentler