Çarşamba, 20 May 2015 11:42

Gıda Denetimi

Yazan 
Öğeyi Oyla
(0 oy)

BEYAZ BAYRAK ALMAYA HAK KAZANAN İŞ YERLERİ LİSTESİ

S. No

İşyeri adı unvanı

İşyeri sahibi adı soyadı

Adresi

Bir önceki yıldız sayısı

Puan

Yıldız sayısı

 

SUR İÇİ BÖLGESİ

1

Aslan yemek salonu

Selahhattin Arslan

Kıbrıs cad.No:23/B

3

4,71

3

2

Güzeliş lokantası

Cemil Onur

Gazi cd. No 57

3

4,50

3

3

Onur Ocakbaşı

Vedat Günaydın

 Dabanoğlu Mh.Gazi cd. Süleyman Nazif S.k No: 25

3

4,58

3

5

Şafak Loknatası

Şafak Ltd Şti.

Kıbrıs Cd.No:34

3

4,61

3

6

Doğu Mutfağı

Doğu Mutfağı Ltd.Şti

İnönü Cd. No :27/A

3

4,50

3

7

Hacı Levent Kadayıf Künefe

Hacı Levent Ltd.Şti

İzzetpaşaCd. No:5

3

4,81

3

8

Şanlıurfa Kebap ve Lahmacun

Abdurrahman Erçek

İzzet Paşa Cd. No :4

3

4,71

3

10

Saim Usta Şube 1

Metin Altaca

Gazi Cd. No:13/B

3

4,72

3

11

Ciğerim Ocakbaşı

Arı Şirket Ltd.Şti

Gazi Cd. Nebi Cami karşısı

İlk çalışma

4,91

3

12

On Gözlü Köprü  Aile  Et Lokantası

MFE.Petrol Nakliye A.Ş

Eski Mardin Yolu On Gözlü Köprü Karşısı

3

4,74

3

13

Nur Ocakbaşı

Ali Erdil

İnönü Cd.Amid Sk.No:3

2

4,16

2

14

Halil İbrahim Sofra Salonu

Süleyman Elma

 Gazi Cd.Kahraman Sk.No:4/A Dağkapı

2

4,29

2

                                                                                                                       YENİŞEHİR BÖLGESİ

15

Best Restaurant

Mehmet Can

Ekinciler Cd. AZC  Plaza No:2

3

4,76

3

16

Arkadaş  Lokantası

Halim Yavuzkılıç

Y. Mardin Yolu M.Akif Ersoy Cd. No:37/B

3

4,95

3

17

Sümer  Et Lokantası

Mehmet Bitmiş

Lise Cd. 4. Sok. Güneş Apt. Altı

3

4,65

3

18

Saim Usta Şube 2

Metin Altaca

Üniversal Hastanesi Yanı

3

4,72

3

19

 

Özgür Ekemekçilik ve Unlu Mamüller

 

Azizmahmutoğullarıcd.AkalınAp. No:3

İlk çalışma

4,95

3

20

Rostini Pizza

Mahmut Buğur

Ofis Büyükalp Cad. Koç Apt. Altı No:5/A

3

4,76

3

21

Nasır Usta

Nasır Ber

Ali Emiri Cad.Çelebi eser Apt.altı

İlk çalışma

4,56

3

22

Doğa Döner

Abdulkadir Akyıldız

Şair Sırrı Hanım Sok. No:27/A

İlk çalışma

4,65

3

23

Erilmez Şekerleme

Şube 1

Nurettin Erilmez

AzizmahmutoğullarıCd.Taksim 2 Apt.

3

4,91

3

24

Z Restaurant

Nurullah Süer

Cumhuriyet Mh.SilvanCd. Yenişehir Spor ompleksi No:108

İlk çalışma

4,50

3

25

Pasaport Pizza

Lezzet Gıda Ltd.Şti

Selahattin Yazıcıoğlu Cd.Karakoç Plaza altı Adliye Karşısı

İlk çalışma

4,66

3

26

Kahve Diyarı

Neslihan Bülbül

Koop. Mah. Rızvanağa Cad. Yalınkılıç Apt. Altı

İlk çalışma

4,66

3

27

Mustafa’nın Kahvaltı Dünyası

Mustafa Avcılar

Elazığ Cad. Adliye Sarayı Yanı Karakoç Plaza

İlk çalışma

4,75

3

28

Kocatepe Kahve Evi

H İbrahim Dokumacı

Büyükşehir Belediye Arkası Migross bitişiği

3

4,75

3

29

Ciğerci Muharrem Usta

Kemal TARHAN

İstasyon Cd. Elif Apt. Altı

3

4,58

3

30

Kaburgacı Mehmet Usta (Tulip Park)

Enver Çelebi

Seyrantepe Trenyolu No:5

İlk çalışma

4,75

3

31

Sıtkı Usta Kadayıf

Sıtkı Altunbay

Ofis Gevran Cad. Akkoyunlu Apt altı No:5

3

4,56

3

32

Sıtkı Usta Kadayıf

Sıtkı Altunbay

Lise Cd.No:2/B Yenişehir

3

4,56

3

33

Sıtkı Usta Kadayıf

Sıtkı Altunbay

GevranCd.No:20/C

3

4,56

3

34

Künefeci Kadayıfçı Levent Usta

Şaban Elaltunteri

Koop. Mh. Tranyolu Sok. No: 8/C

3

4,84

3

35

Künefeci Kadayıfçı Levent Usta

Şaban Elaltunteri

 Ofis GevranCd.No:2

3

4,84

3

36

Künefeci Kadayıfçı Levent Usta

Şaban Elaltunteri

Elazığ Cd.No:3 Yenişehir

3

4,84

3

37

Künefeci Kadayıfçı Levent Usta

Şaban Elaltunteri

Lise cd. İhsan Bey Apt.altı

3

4,84

3

38

Anzele Paça Salonu

İsa Özdemir

RızvanağaCd.Koop. Mah. Bahar Sok. Sanat Apt. Altı No:13

İlk çalışma

4,70

3

39

Lezzetta Kavurmacı

Abdulaziz Başçı

Kurt İsmail Paşa 5. Sok. Fırat Apt. AltıNo:5

İlk çalışma

4,68

3

40

Petek Pastanesi İmalatı

Nuri Demir

Koop. Mah. K.İsmail Paşa 3 Sok. No:81/4

3

4,51

3

41

BurgerKing

Tob Gıda A.Ş.

Büyükşehir Belediye Arkası Migros yanı

3

4,96

3

42

Buket Lahmacun

Bülent Fidan

GevranCd.Akkoyunlu 1. Sok. Zafer Apt. Altı

3

4,85

3

43

Kültür Mado

Kültür Unlu Mamulleri Ltd.Şti

Kültür Sarayı Altı

3

4,50

3

44

Pizza Tomato

Abdullah Bıçak

Koop. Mah. Cami Sok. Aşyan Apt. Altı

İlk çalışma

4,51

3

45

Dominos Pizza

Meyman Gıda Ltd.Şti

Ofis Şair  Sırrı Hanım Sok.  Bertan Apt. Altı No:11/C

İlk çalışma

4,71

3

46

Keyfi Kebap

VGZ Gıda Ltd.Şti.

Elazığ yolu Üzeri  Adliye Sarayı Yanı

3

4,75

3

47

Habitat Restaurant

Nurullah Süer

Toplu Konut 3.Etap

İlk çalışma

4,50

3

48

Saraçoğlu Pide

Vehbi Çimen

Ekinciler Cad. Işık Apt. AltıNo.22

3

4,50

3

49

Tabier Lahmacun

Yüksel Tabier

Lise Cd. İhsanBey Apt altı No:4

3

4,50

3

50

Altındağ Dinlenme Tesisleri

İntimLtd.Şti.

Elazığ Yolu Üzeri13.km

2

4,19

2

51

Umut Ciğer

Hüseyin Alan

Lise  Cd. Yeşim Apt. AltıNo:1

2

3,97

2

52

Always  Lahmacun

Hikmet Çetiner

K. İsmail Paşa 1.Sok. Demiray Apt. Altı

2

4,11

2

53

Pizzaland

Murat Bakıroğlu

Gevran Cad. Askerlik Şub. Karşısı Kıta Apt.altı

2

4,24

2

54

Diyar  Mado

Diyar Tur Ltd.Şti.

Elazığ Yolu Üzeri Diyar Galeria İçi

3

4,34

2

55

Karizma Lahmacun

Cengiz Ayans

Şair Sırrı Hanım Sok. No:1

2

4,22

2

56

Paçacı Fazıl Usta

Mustafa ONUR

İstasyon Cd. No:14/C

2

4,27

2

57

Meşhur Adana Kebapçısı

Ahmet Aylık

Akkoyunlu 2. Sok. İsba Apt. Altı

İlk çalışma

4,03

2

58

DedoOcakbaşı

Mevlüt Güneyli

1. Sanayi Sit. Shell Petrol Karşısı 27.Sk.

2

4,45

2

59

Kebapçı Yusuf Usta

Yusuf Sili

Sanayi Sitesi 14.Blok No:2

İlk çalışma

4,28

2

60

Attor  Lahmacun

Orhan Asoğlu

A. Mahmutoğulları  Cad. Hayat 7 Apt. Altı  No:56

3

 

2

61

Haşim Usta

Kiymet İlhan

Lise Cad. 5. Sok. NO:3

İlk çalışma

4,33

2

62

Tayfun Usta

Ağa Tayfun Yılmaz

Ofis Ekinciler Cd. No:5

3

4,11

2

63

Buğurlar Sofra Salonu

NesipBuğul

Ekinciler Cad. Yüzyıl Apt.altı No:1

2

4,12

2

64

Diyar Tat Lahmacun

Ali Başkan

Gevran Cad. No:1

3

3,84

2

65

Meşhur Tavacı ve Ciğerci Muharrrem Usta

Muharrem Karabulut

Gevran Cad. Şair Sırrı Hanım Sok. Murat Apt. Altı

3

3,18

2

66

Erdem Lahmacun

Murat Sevilmiş

Elazığ yolu 1. Km. sanayi Cami Karşısı

İlk çalışma

4,28

2

67

Çağrı Lokantası

Hacı Ayyıldız

Gevran Cad. Oryıl 17 Apt. AltıNo:3

2

4,02

2

68

Pera Ev Yemekleri

Aziz Karataş

Akkoyunlu 4. Sok. Mekan Apt. Altı  No.3

Yetersiz

4,24

2

69

Ciğerci Muharrem Usta

Halis Tarhan

Gevran Cad. Akkoyunlu 4. Sok. Aliş Apt. Altı  No:6

2

4,12

2

70

Alaaddin Kahvaltı

Alaaddin Kılıç

Lise Cad. 5. Sok. Yeşil Cami karşısı

Yetersiz

3,34

1

71

Hindici Recep Ustanın Yeri

Abdullah Ölmez

GevranCd. Akkoyunlu 3. Sok. Cumhuriyet Apt. Altı

İlk çalışma

3,61

1

72

Ofis Park Lokantası

Nuri Oruç

Gevran Cad. Ş. Sırrı Hanım Sok. Demir 72Apt. Altı No:32/A

Yetersiz

3,63

1

                                                                                                                            BAĞLAR BÖLGESİ

73

Cafe Life

Lezzet Gıda Ltd.Şti

Urfa Yolu Ninova İş Merkezi içi

İlk çalışma

4,64

3

74

Kahve Diyarı

Muhammed Durak

Urfa Yolu Ninova İş Merkezi içi

İlk çalışma

4,58

3

74

MC Donald’s

Anadolu Rest İşl.Ltd.Şti.

Urfa Yolu Ninova İş Merkezi içi

İlk çalışma

5,00

3

75

Saim Usta Kadayıf

Metin Altaca

Tatlıcılar sit. Bağcılar Mah.

3

4,72

3

76

Karadeniz Balık evi

Enver Gümüştaş

Cemiloğlu Cd. No: 86

İlk çalışma

4,92

3

77

Pınar Et Lokantası

Abdulhalim Börü

Ali pınar Köprü  Yanı

3

4,75

3

78

Hacı Levent Tatlı İmalatı

HacıleventLtd.Şti

 Bağcılar Mh.Karanfil sok. No:14

3

4,81

3

79

BurgerKing

Tab Gıda Ltd. Şti.

Urfa yolu Üzeri Metro Yanı

İlk çalışma

5,00

3

80

Saim Usta Şube 3

Metin Altaca

Havaalanı içi

3

4,72

3

81

Petek Pastahanesi (tatlı İmalatı)

Ali Demir

Toprancılar Sit. (Halkbank Bitişiği)

3

4,74

3

82

Erilmez Şekerleme

Nurettin Erilmez

Yeni Hal Cad. Erbab Sit. Altı No:2 A.Blok

3

4,91

3

83

Osmani Lezzet Dünyası

Orhan Osman Asoğlu

Mega Center Urfayolu Üzeri 1.km

3

4,76

3

 

84

Tabier Lahmacun

Ramazan Tabier

Urfa Yolu üzeri Yenihal Kavşağı Ömeroğulları sit.

3

4,93

3

85

Tatlıcı Tombak

Barış Ünal

Mega Center  İçi

3

4,71

3

86

City Kebap

Bahattin Yıldız

Ninova  İş Merkezi Arka Girişi

İlk çalışma

4,63

3

87

Altın Sofra Salonu

Bahri Tunç

M.Halit Mah. Özka Apt. Altı No:10

3

4,50

3

88

Künefeci Kadayıfçı Levent Usta

Şaban Elaltunteri

2.Hava Taktik Alay içi

3

4,84

3

89

BurgerKing

İbrahim Ceylan

N City park AVM Turgut Özal Bulvarı

İlk  çalışma

5,00

3

90

Sbarro Taze İtalyan Lezzetleri

Tab Gıda Ltd.Şti.

Mega Center İçi Urfa Yolu 1.km

3

4,80

3

91

BurgerKing

Tab Gıda Ltd.Şti.

Ninova AVM Urfa Yolu.1:km

İlk çalışma

4,98

3

92

Bay Döner

Rênas Gıda Ltd.Şti

Ninova AVM Urfa Yolu.1:km

İlk çalışma

4,64

3

93

Kumpir Box

Nasrettin Tutşi

Ninova AVM Urfa Yolu.1:km

İlk çalışma

4,60

3

94

Sadık Usta

Haşim Altunbay

Batıkent Sitesi B.Blok

3

4,72

3

95

Passaport

Lezzet Gıda Ltd.Şti

Ninova AVM Urfa Yolu.1:km

İlka çalışma

4,50

3

96

Abide Kebap

M.Can Erdoğan

Ninova AVM Urfa Yolu.1:km

İlk çalışma

4,51

3

97

Sultanahmet Köftecisi

Sultanahmet A.ş.

NCity AVM Turgut Özal Bulvarı

İlk çalışma

4,71

3

98

Ferit Usta

Ferit Bulut

Turgut Özal Bulvarı 402. Sk Çetiner Apt. altı

3

4,71

3

99

Aslı Börek

Atılım Unlu Mamuller Ltd.Şti.

Metro Yanı  Urfayolu

İlk çalışma

4,94

3

100

Dost Ocakbaşı

Edip Demir

Hatboyu Cad. Uğur Apt. Altı No:50

2

4,43

2

101

Lezzet Abidesi Döner Pide

İhsan Bayhan

 Turgut Özal Bulvarı N city Park AVM

İlk çalışma

4,36

2

102

Sultan Ahmet Köftecisi

Sultanahmet A.Ş.

 Bayındırlık Cd.NCity İş Merkezi içi.

İlk çalışma

4,24

2

103

Kırmızı Döner

Tuncay Paşaoğlu

 Urfa Yolu Ninova İş Merkezi içi

İlk çalışma

4,18

2

                                                                                                                          KAYAPINAR BÖLGESİ

104

BurgerKing

Tab Gıda Ltd.Şti.

City Park İçi DiclekentCd.Nil Koleji yanı

İlk çalışma

5,00

3

105

Kent Park Restaurant ve Sofra Salonu

Adil Kılıç

Tesisler Kavşağı Gündoğdu Plaza

İlk çalışma

4,85

3

106

Buket Alacarte

Alora Gıda Ltd.Şti

 Mimar Sinan Cd.Dedeman Yanı

İlk çalışma

4,95

3

107

Buket Lahmacun

Aziz Fidan

DiclekentVilları 252 Sok. No:12

3

4,88

3

108

Diyar Ciğer Evi

Cafer Pekdemir

DiclekentVilları 249. Sok  No:4

İlk çalışma

4,88

3

109

Kadir Kahvaltı Salonu

Adil Önalan

Diclekent Ava Düğün Salonu  bitişiği

İlk çalışma

4,83

3

110

Hacı Levent Kadayıf Künefe

Hacı Levent Ltd.Şti.

DiclekentBul.Metropol Kavşağı Işık 1 Apt.

3

4,81

3

111

Hacı Levent Kadayıf Künefe

Hacı Levent Ltd.Şti.

Diclekent Bulvarı Tesisler Girişi

3

4,81

3

112

Bereket Döner

Kutsi Çelik

DiclekentBuylvarı City Park İçi

İlk çalışma

4,84

3

113

Petek Pastanesi

Mehmet Demir

DiclekentBulv. No:82/C

3

4,92

3

114

Pizzacım

Azel Yemek Üretim Ltd.Şti

Urfayolu 1.km. Honda plaza Karşısı

2

4,85

3

115

Saray Sac Tava

Saray 21 Gıda Ltd. Şti.

Selahattin Eyyubi Bul.Medya Park bitişiği, Sunar Apt.altı

3

4,77

3

116

Domino’s Pizza

Murat Gündoğdu

Diclekent Bulvarı Milenyum Apt.altı

İlk çalışma

4,65

3

117

Kadayıfçı Sıtkı Usta

Sıtkı Altunbay

Diclekent Bulvarı No:96 Kayapınar

3

4,56

3

118

Künefeci Kadayıfçı Levent Usta

Şaban Elaltunteri

DiclekentParkorman Karşısı Kayapınar

3

4,84

3

119

ÖzsütCafe

Odak Gıda Ltd.Şti

Diclekent Bulvarı Yılmaz Güney Cd.

3

4,73

3

120

Etiler Marmaris FastFood

Diba Gıda Ltd.Şti

KayapınarCd.DiclekentCarrefour Karşısı

İlk çalışma

4,84

3

121

Ağabey Lahmacun

Kutbettin Altunbay

Yılmaz Güney  Cd. Yılmaz sit. AltıNo:6

3

4,80

3

122

Attor Paça

Ahmet Asoğlu

Kayapınar Cad. no:79/B

İlk çalışma

4,55

3

123

Kasr-ı Van  kahvaltı Salonu

Murat Tekin

Diclekent Villaları No:30

İlk çalışma

4,66

3

124

Attor Lahmacun

Ahmet Asoğlu

Diclekent Bulvarı Diclekent Cami yanı

3

4,50

3

125

Cafe City

Halit Erkutlu

City Park İçi DiclekentCd.Nil Koleji yanı

İlk çalışma

4,20

2

126

Passaport Pizza

Lezzet Gıda Ltd.Şti

City Park İçi DiclekentCd.Nil Koleji yanı

İlk çalışma

4,31

2

127

Bereket Lahmacun

Mehmet Yetiş

KayapınarCd.No:10 Yorulmaz Apt. altı Ava düğün salonu  yanı

2

3,83

2

128

Tadı Damak

Nevzat Çelik

DiclekentBulv. No:122/2

Yetersiz

4,28

2

129

Mado

VGZ Gıda Ltd Şti.

DiclekentBulv.Medya Kavşağı

İlk çalışma

4,41

2

130

Sebat Lahmacun

Gaffur Kara

Kayapınar Cad. Opkar5 Sitesi No:37/K

Yetersiz

4,06

2

131

Mehmet Usta

Mehmet Turgay

Peyas Mah. Ahmed Arif Cad. No:1

İlk çalışma

4,23

2

132

Aşiyan Lezzet Dünyası

Faruk Tülay

Urfayoluorkeöy Kavşağı Halitoğlu 3 Apt. No:1/A

İlk çalışma

4,14

2

133

Ziyafet Lahmacun

Harun Mintaş

PeyasMh.Çiftçi Sitesi Yılmaz güney Cad.

İlk çalışma

3,88

1

                                                                                                                  YEMEK FABRİKASI

134

Çelikler Yemek fabrikası

M. Emin Acaman

Gıda Toptancılar Sitesi G. Blok

3

4,97

3

135

Satar yemek Fabrikası

Yusuf Satar

Huzurevleri Son Durak No:21 Dr.sıtkı Güral Cd.

2

4,77

3

136

M.A.K Yemek Fabrikası

Süleyman Satar

Şehitlik Cd. Asayiş Şube Müd. Yanı

ytersiz

4,75

3

137

EFEM yemek Fabrikası

Yılmaz Öz

Gıda Toptancıları Sitesi Sosyal Tesisleri No:14

3

4,50

3

138

Gülzar Yemek Fabrikası

M.Mesut Dabanoğlu

Gıda Toptancılar Sitesi K. Blok No:6

yetersiz

4,68

3

139

Uslu Yemek Fabrikası

Şafii Uslu

Gıda Toptancılar Sitesi O Blok No:9

İlk çalışma

4,54

3

140

Yılmazlar Yemek Fabrikası

Aziz Yılmaz

PeyasMah.Fırat Bulvarı no:104

İlk çalışma

4,57

3

141

Tanrıverdı Yemek Fabrikası

Ramazan Tanrıverdi

HuzurevlerıMh. 20. Sk. No:9

Yetersiz

4,21

2

142

Class Yemek Fabrikası

Akgül Gıda Ltd.Şti

 5 Nisan Mh. Lezgin Avcı Cd.No:3/A

1

4,12

2

143

Megaroom yemek Fabrikası

MegaroomLtd Şti.

Batıkent Sitesi 17. Blok altı

İlk çalışma

4,02

2

144

Elif Yemek Fabrikası

Anka .YemekLtd.Şti.

Gıda Toptancılar Sitesi F.Blok no:5

Yetersiz

4,24

2

145

Baytekin Yemek Fabrikası

Baytekin Gıda Ltd.Şti

Gıda Toptancıları Sitesi F. Blok No:1

İlk çalışma

3,67

1

 

 

LOKANTA VE PASTANELERİN SATIŞ VE SUNUM YERLERİ

 

1.0    Salonda yeterli aydınlatma mevcutmudur?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

2.1 Masa, sehpa v.b malzemeleri güvenirliliği açısından değerlendiriniz.

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

2.2 Masların üzerinde veya görünür bir alanda ürün fiyat bilgileri mevcut mudur?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

2.3. oturma ekipmanlarını temizlik ve hijyen açısından değerlendiriniz.

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

3.0    Sıcak yemeklerin sergilendiği alan kapalı, camlı ve görülebilir şekilde mi?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

4.0    Sunum yapan personellerin çalışma kıyafetleri mevcut mudur ?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

4.1 Sunum yapan personelin çalışma  kıyafetlerini temizlik ve hijyen açısından değerlendiriniz.

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

4.2 Sunum yapan personelin kişisel hijyen yeterliliğini değerlendiriniz.(el, yüz, tırnak durumu, tıraş, kişisel  donanım, elde yüzde yara v.b)

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

5.0 Salonda bulundurulan gıdalar için yeterli soğutma dolapları mevcut mu?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

6.0 Kasa kısmı işyerinin uygunluğuna göre sunum alanından ayrılmış mıdır?

a) Evet   (5 puan)                  b) Hayır   (0 puan)

 

7.0 Sunum salonunda bulundurulacak araç-gereç ( bardak, çatal, kaşık, bıçak v.s) saklama dolabı veya raf mevcut mudur?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

8.0 Zemin kaplama malzemesinicinsi  ve güvenirliliği açısından değerlendiriniz.

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

8.1 Zeminde kırılma, çatlama, gözenekli yapı mevcut mu?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

8.2 Zeminde sıvı atıkların kolayca akabilmesi için yeterli eğim mevcut mu?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

8.3 Zemin hijyeni ve temizliği yeterli düzeyde midir?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

9.0 Temizlik malzemelerinin konulacağı ayrı bir alan mevcut mudur?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

10.0 Dış ortama açık şekilde gıda üretimi, sunumu ve satışı yapılıyor mu?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

 

 

İMALATHANELER İÇİN DEĞERLENDİRME FORMU

 

1.0 İmalathane duvarlarının kaplama malzemesinin cinsi ve niteliği

a) Duvarlar yerden 1.5 m yüksekliğe kadar fayansla kaplıdır.   ( 3 puan)

b) Duvarlar boydan boya fayansla kaplıdır.                                ( 5 puan)

c) Duvarlar yağlı boya ile kaplıdır.                                             ( 1 puan)

 

1.1 imalathane duvarlarının temizliği ne durumdadır?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

2.0 Personel ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılan w.c’ler imalathaneye direkt mi açılıyor?

a) İmalathaneye direkt açılıyor.                                           ( 2 puan)

b) İmalathanenin dışında bir girişi vardır.                            ( 5 puan)

 

2.1w.clerin yanında ayrıca lavabo bağlantısı varmıdır?

a) Evet   (5 puan)                  b) Hayır   (0 puan)

 

2.2 Personelin günlük çalışmadan sonra duş alabileceği duşluklar mevcut mu?

a) Evet   (5 puan)                  b) Hayır   (0 puan)

 

2.3 Lavaboda yeterli temizlik malzemesi mevcut mu? (sıvı sabun, kağıt peçete v.b)

a) Evet   (5 puan)                  b) Hayır   (0 puan)

 

2.4 Lavabo genişliği yerlere suyun dökülmesini önleyecek düzeydemi?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

2.5 Lavabo ve tuvaletlerde hijyen hatırlatıcı levhalar mevcut mu?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

2.6 Lavabo ve tuvaletleri temizlik ve hijyen açısından değerlendiriniz.

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

3.0 Tavan kaplama malzemesini cinsi ve güvenirliliği açısından değerlendiriniz.

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

4.0 İmalathanede ısı ve buhar birikmesini önleyecek boyutta bir havalandırma tertibatı mevcut mudur?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

5.0 Sıcak soğuk su tertibatı yeterlimidir?

a)1      b) 2     c) 3       d) 4        e) 5 Puan

 

6.0 Personel için soyunma giyinme alanı ne şekildedir?

a) İmalathaneden ayrılmış kapalı bir oda mevcuttur.      (5 puan)

b) Personelin ortak kullanımı için bir dolap mevcuttur.  (2 puan)

c) Ayrı bir yerde her personel için bir dolap mevcut.     ( 5 puan)

 

6.1 Personel giyinme soyunma alanını  temizlik ve hijyen açısından değerlendiriniz.

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

7.0 Un ve katı gıda katkı maddelerinin konulacağı imalathaneden ayrı bir alan mevcut mudur?

a) Evet   (5 puan)                  b) Hayır   (0 puan)

 

7.1 Un veya katı gıda katkı maddelerinin altında tahta veya metalden ızgaralar mevcut mu?

a) Evet   (5 puan)                  b) Hayır   (0 puan)

 

 

7.2 Söz konusu alanın temizlik ve hijyen durumu nedir?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

7.3 Söz konusu alanda havalandırma tertibatı varmıdır?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

8.0 İmalathaneden ayrılmış bir bulaşık yıkama alanı mevcutmudur?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

8.1 Bulaşık yıkama alanında yeterli genişlikte ve derinlikte yıkama ve durulama havuzu ile dinlendirme rafı veya tezgahı mevcut mudur?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

8.2 Söz konusu alanın temizlik ve hijyen durumu nedir?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

8.3 Sıvı atıkların bertaraf edilebilmesi için şehir kanalizasyon şebekesine bağlı drenaj sistemi mevcut mudur?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

9.0 özellikle hayvansal gıdaların (yağ, yumurta, süt, et, yoğurt) konulacağı soğutma dolapları mevcut mudur? Ve uygun sıcaklık derecelerine ayarlanabiliyor mu?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

9.1.ihtiyaç halinde farklı sıcaklık derecelerine ayarlanabilen soğutma odası veya odaları mevcut mudur?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

10.0 Kullanılan araç-gerecin (tepsi, tencere, tava, kaşık, bıçak v.b) konulacağı uygun dolap veya raf mevcut mudur?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

10.1 Kullanılan araç-gerecin temizlik ve hijyen kalitesi ne şekildedir?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

11.0 Zemin kaplama malzemesini cinsi  ve güvenliği açısından değerlendiriniz.

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

11.1 Zemin temizleme esnasında sıvı atıkların akabileceği şehir kanalizasyon şebekesine bağlı drenaj tertibatı var mıdır?

a) Evet   (5 puan)                  b) Hayır   (0 puan)

 

11.2 Zeminde sıvı atıkların akabilmesi için yeterli eğim mevcut mu?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

11.3 Zeminde kırılma, çatlak ve gözenekli yapı mevcut mu?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

11.4 Zemin hijyeni ve temizliği yeterli düzeyde midir?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

12.0 Üretim sonrası ürünlerin (tatlı tepsileriv.b) konulacağı raflar mevcut mu?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

13.0 Katı atıklar için yeterli sayıda poşetli kapaklı bidonlar mevcut mu?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

14.0 İmalathanede ilkyardım malzemesinin konulacağı ecza dolabı mevcut mu?

a) Evet   (5 puan)                  b) Hayır   (0 puan)

 

 

15.0 Hamur işleme tezgâhlarınıcinsi  ve güvenliği açısından değerlendiriniz.

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

15.1 Tezgahları temizlik ve hijyen açısından değerlendiriniz.

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

16.0 Dumanlı üretim yapılan mamuller ve ocakların üzerinde davlumbaz tertibatı yeterli midir?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

17.0 Personel hijyeni ne durumdadır. (el temizliği, tırnak durumu, traşlı olup olmadığı gibi)

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

17.1.perosnelin iş ile alakalı uygun kıyafetleri mevcut mudur?(tercihen beyaz renkli, cepsiz önlük, bone, eldiven v.b)

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

18.0 Her personelin portör muayene kartları (sağlık karnesi)  var mıdır?

a) Tüm personelin muayene kartı mevcuttur.                          (5 puan)

b) Kiminin mevcut değildir.                                                    (2 puan)

c)Personellerin muayene kartları yoktur.                                (0 puan)

 

19.0 İmalathane pencereleri ve tavan aralıklarında haşerelerin girişini engellemek için yeterli önlem alınmışmıdır?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

19.1.iş yerinde haşere mücadelesi düzenli olarak yapılıyor mu

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

20.0.İmalathane genelinde kullanılan alet ekipmanları güvenirlilik açısından değerlendiriniz.

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

21.0 İşyeri çevresinde kirlilik oluşturan maddeler mevcut mudur?

a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4        f) 5 Puan

 

 

LOKANTALR İÇİN MUTFAK VE BULAŞIKHANE KRİTERLERİ

1.0 Mutfak duvarlarının kaplama malzemesinin cinsi ve niteliği

a) Duvarlar yerden 1.5 m yüksekliğe kadar fayansla kaplıdır.   ( 3 puan)

b) Duvarlar boydan boya fayansla kaplıdır.                                ( 5 puan)

c) Duvarlar yağlı boya ile kaplıdır.                                             ( 1 puan)

 

1.0 Mutfak duvarlarının temizliği yeterlimi?

a)1      b) 2     c) 3       d) 4        e) 5 Puan

 

2.0 Mutfağın havalandırma tertibatı yeterli mi?

 a)1      b) 2     c) 3       d) 4        e) 5 Puan

 

3.0 Sıcak ve soğuk su tertibatı yeterli mi?

a)1      b) 2     c) 3       d) 4        e) 5 Puan

 

4.0 Izgara türü yemekler veya sıcak yemek yapma ocaklarının üzerinde davlumbaz tertibatı yeterli mi?

a)1      b) 2     c) 3       d) 4        e) 5 Puan

 

5.0 Personel ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan w.cler mutfağa direkt mi açılıyor veya mutfaktan ayrı bir girişi varmı?

a) Mutfağa direkt açılıyor                                                        (2 puan)

b) Mutfağın dışında bir girişi var                                             ( 5 puan)

 

5.1 W.C lerinyanısıra  ayrıca lavabo bağlantıları mevcut mu?

a) Evet   (5 puan)                  b) Hayır   (0 puan)

 

5.2 Personel hijyenini sağlanması amacıyla lavabolarda yeterli temizlik malzemesi (sıvı sabun, kağıt peçete) mevcut mu?

a) Evet   (5 puan)                  b) Hayır   (0 puan)

 

5.3 Lavabo genişliği yerlere suyun dökülmesini önleyecek düzeydemi?

a) Evet   (5 puan)                  b) Hayır   (0 puan)

 

5.4 Lavabo ve tuvaletlerde hijyen hatırlatıcı levhalar mevcut mu?

a) Evet   (5 puan)                  b) Hayır   (0 puan)

 

5.5 Lavabo ve tuvaletlerin temizliği yeterli midir?

a)1      b) 2     c) 3       d) 4        e) 5 Puan

 

6.0 Tavan kaplama malzemesinin cinsi nedir?

a) Tavan kireçle kaplanmış.                                                       (2 puan)

b) Tavan yağlı boya veya plastik boya ile kaplanmış.               (3 puan)

c) Hazır asma tavan mevcut.                                                     (5 puan)

d) Tavan herhangi bir malzeme ile kaplı değil                         (0 puan)

 

6.1 Tavanda baca tıkanmasından veya başka bir sebeple kararma veya kirlenme mevcut mu?

a) Tavanda isten dolayı kararma mevcut.                                (1 puan)

b)Tavanda hijyen eksikliğinden dolayı kirlenme mevcut       (1 puan)

c) Tavanda herhangi bir kirlenme veya kararma yoktur.        (5 puan)        

 

7.00 Zemin kaplama malzemesinin cinsi nedir?

a) Zemin mozaikle kaplı                                                          (2 puan)

b) Zemin karo ile döşenmiş                                                      (5 puan)

c)zemin epoxi ile döşenmiş                                                       (5p)

 

7.1 Zemin temizliğinin yapılabilmesi ve sıvı atıkların bertaraf edilebilmesi için şehir kanalizasyonuna bağlı drenaj tertibatı var mıdır?

a) Evet   (5 puan)                  b) Hayır   (0 puan)

 

7.2 Zeminde sıvı atıkların kolayca akabilmesi için yeterli eğim mevcut mu?

a) Evet   (5 puan)                  b) Hayır   (0 puan)

 

 

7.3 Zeminde kırılma, çatlak ve gözenekli yapı mevcut mu?

a) Evet   (5 puan)                  b) Hayır   (0 puan)

 

7.4 Zemin hijyeni ve temizliği yeterli düzeyde midir?

a)1      b) 2     c) 3       d) 4        e) 5 Puan

 

8.0 Sebzelerin ve salata türü gıdaların hazırlandığı ayrı bir tezgâh mevcutmudur?

a) Evet   (5 puan)                  b) Hayır   (0 puan)

 

8.1 Söz konusu tezgâhın cinsi ve niteliği nedir?

a) Mermerden yapılmış pürüzsüz ve temizlenebilir nitelikte  (5 puan)

b) Galvanize sacdan yapılmış ve temizlenebilir nitelikte       ( 5 puan)

c) Ahşaptan yapılmış çatlaksız, pürüzsüz ve tertemizdir       (4 puan)

d) Ahşaptan yapılmış gözenekli ve çatlak durumdadır.         (1 puan)

 

8.2 Et ve et ürünlerinin hazırlanabileceği ayrı bir tezgâh mevcut mu?

a) Evet   (5 puan)                  b) Hayır   (0 puan)

 

8.3 Söz konusu tezgâhın cinsi ve niteliği nedir?

a) Mermerden yapılmış pürüzsüz ve temizlenebilir nitelikte  (5 puan)

b) Galvanize sacdan yapılmış ve temizlenebilir nitelikte       ( 5 puan)

c) Ahşaptan yapılmış çatlaksız, pürüzsüz ve tertemizdir       (4 puan)

d) Ahşaptan yapılmış gözenekli ve çatlak durumdadır.         (1 puan)

 

9.0 Bulaşıkhane olarak kullanılan bölüm gıda işleme yerinden ayrı bir durumda mıdır?

a) Evet   (5 puan)                  b) Hayır   (0 puan)

 

9.1 Bulaşık yıkama ve durulama olarak iki havuz mevcut mu?

a) Evet   (5 puan)                  b) Hayır   (0 puan)

 

9.2 Bulaşık yıkama havuzlarının büyüklükleri yeterli mi?

a)1      b) 2     c) 3       d) 4        e) 5 Puan

 

9.3 Bulaşık yıkama suyunun şehir kanalizasyonuna bağlantısı varmı?

a) Evet   (5 puan)                  b) Hayır   (0 puan)

 

10.0 Mutfakta kullanılan araç-gereci hijyen açısından değerlendiriniz.

a)1      b) 2     c) 3       d) 4        e) 5 Puan

 

10.1 Mutfakta kullanılan araç-gereç uygun, kapalı veya raflı sistemde saklama koşulları yeterlimi?

a)1      b) 2     c) 3       d) 4        e) 5 Puan

 

10.2 Mutfakta kullanılan araç-gerecin cinsi (tencere,tava, )

a) Alüminyum                                                                       (1 puan)

b) Bakır                                                                                 (1 puan)

c) Krom-Nikel (Çelik)                                                           (5 puan)

 

11.0 Özellikle hayvansal gıdaların (yağ, yumurta, süt, et, yoğurt) konulacağı soğutma dolapları mevcut mudur?

a) Evet   (5 puan)                  b) Hayır   (0 puan)

 

11.1 Söz konusu dolapların hijyenik koşulları ne durumdadır?

a)1      b) 2     c) 3       d) 4        e) 5 Puan

 

 

12.0 Kuru gıda ve sebzelerin konulacağı raf sistemi yeterli mi?

a)1      b) 2     c) 3       d) 4        e) 5 Puan

 

13.0 Katı atıklar için yeterli sayıda poşetli kapaklı bidonlar mevcut mu?

a) Evet   (5 puan)                  b) Hayır   (0 puan)

 

14.0 Mutfaktailkyardım malzemesinin konulacağı ecza dolabı mevcut mu?

a) Evet   (5 puan)                  b) Hayır   (0 puan)

 

15.0 Personel için soyunma giyinme alanı ne şekildedir?

a) İmalathaneden ayrılmış kapalı bir oda mevcuttur.      (5 puan)

b) Personelin ortak kullanımı için bir dolap mevcuttur.  (2 puan)

c) Ayrı bir yerde her personel için bir dolap mevcut.     ( 5 puan)

 

15.1 Personel giyinme soyunma alanının temizliği ve hijyen durumu nedir?

a)1      b) 2     c) 3       d) 4        e) 5 Puan

 

16.0 Mutfak personelinin ayrıca çalışma elbiseleri varmıdır?

a) Evet   (5 puan)                  b) Hayır   (0 puan)

 

16.1 Mutfak personelinin çalışma elbiselerinin temizliği ne durumdadır?

a)1      b) 2     c) 3       d) 4        e) 5 Puan

 

17.0 Mutfak pencere eşikleri raf olarak kullanılıyor mu?

a) Evet   (0 puan)                  b) Hayır   (5 puan)

 

18.0 Mutfak pencereleri ve tavan aralıklarında haşerelerin girişini engellemek için yeterli önlem alınmış mıdır?

a)1      b) 2     c) 3       d) 4        e) 5 Puan

 

19.0 Fırınlı lokantalarda baca tıkanmalarından dolayı ortamda is, duman v.b kirlilikler mevcut mudur?

a)1      b) 2     c) 3       d) 4        e) 5 Puan

 

20.0 Personel hijyeni ne durumdadır. (el temizliği, tırnak durumu, traşlı olup olmadığı gibi)

a)1      b) 2     c) 3       d) 4        e) 5 Puan

 

21.0 Her personelin portör muayene kartları (sağlık karnesi)  var mıdır?

a) Tüm personelin muayene kartı mevcuttur.                          (5 puan)

b) Kiminin mevcut değildir.                                                    (2 puan)

c)Personellerin muayene kartları yoktur.                                (0 puan)

 

22.0.İşyeri çevresinde kirlilik oluşturan maddeler mevcut mudur?

a)1      b) 2     c) 3       d) 4        e) 5 Puan

 

 

YEMEK FABRİKALARI VE HAZIR YEMEK ÜRETİM YERLERİ İÇİN BEYAZ BAYRAK  DEĞERLENDİRME FORMU

PUAN

 

1.0 İş yeri çevresini, buluşmaya yol açacak çöp ve atık yığınları, su birikintileri, zararlıların yerleşmesine yol açacak ortamlar açısından değerlendiriniz.

a-1p                  b-2p                 c-3p                  d-4p             e-5p

 

 

1.1.İşletme girişinde dezenfeksiyon amaçlı bir düzenleme mevcut mudur? (dezenfektanlı paspas, galoş vb.)

a-Evet       (5 puan)                             b- Hayır      (0 puan)    

 

 

2.0. Tuvaletlerin giriş kapıları işletme alanına ne şekilde açılıyor?

a- Direk açılıyor   (0 p)                b-Direk açılmıyor (3 p)              c- Tuvaletler işletmenin dışında (5 p)

 

 

3.0. İşletme duvarlarının kaplama malzemesinin cinsi ve niteliği nedir?

a- İşletme duvarları yerden 1,5m yüksekliğe kadar feyans kaplı(3 p)

b-işletme duvarları yağlı boya ile kaplı                                       (3 p)

c-işeletme duvarları boydan boya feyans kaplı                            (5 p)

 

 

3.1.İşletme duvarlarını hijyen açısından değerlendiriniz.

a-1p       b-2p           c-3p       d-4p         e-5p

 

 

4.0. Tavan, yoğunlaşma, damlama, kir birikmesi ve küf oluşmasına izin vermeyecek şekilde düzenlemiş midir?

a- 1p               b2p                c-3p               d-4p                e-5p

 

 

4.1Tavanda baca tıkanması veya başka bir sebeple kararma veya kirlenme mevcut mu?

a- Tavanda istem dolayı kararma mevcut                              (1p)

b- Tavanda hijyen eksikliğinden dolayı kirlenme mevcut    (1p)

c- Asma tavan mevcut                                                            (5p)

 

 

5.0.Zemin kaplama malzemesinin cinsi nedir?

a- zemin mozaikle kaplı                                     (1p)

b- zemin karo ile döşenmiş                                 (5p)

c- zemin epoxi ile kaplı(5p)

 

 

5.1. Zemin temizliğinin yapılabilmesi ve sıvı atıkların bertaraf edilmesi için şehir kanalizasyonuna bağlı drenaj sistemi mevcut mu?

a- Evet (5 puan)                   b- Hayır (0 puan)

 

 

5.2. Zeminde sıvı atıkların kolayca akabilmesi için yeterli eğim mevcut mu?

a-Evet( 5puan)                      b- Hayır (0 puan)

 

 

5.3.Zeminde kırılma, çatlama, gözenekli yapı mevcut mu?

a-Evet (0 puan)                      b-hayır(5 puan)

 

 

5.4.Zemini temizlik ve hijyen açısından  değerlendiriniz

a-1                     b-2                          c-3                           d-4                e-5  puan

 

 

6.0.İşletmede buhar ve nemden oluşabilecek bulaşmayı önleyecek ölçüde havalandırma tertibatı mevcut mudur?

a-1p                   b-2p                         c-3 p                        d-4p                e-5p

 

 

7.0. İşletmede elektirik ve diğer tesisatlar kirlenmeye, bulaşmaya yol açmayacak şekilde düzenlemiş midir?

a-1p                   b-2p        c-3p           d-4p             e-5p

 

 

8.0.yaş sebze ve meyvelerin bekleteceği yeterli bir alan düzenlemiş midir?

A-1p                   b-2p       c- 3p           d-4p              e-5p

 

 

9.0. süt ve süt ürünü,şarkütleri, yumurta v.b. ürünlerin konulacağı soğutucu dolap veya oda mevcut mudur?

a-1p                     b-2p     c-3p           d-4p               e-5p

 

10.0 kuru gıda ve diğer gıda katkı maddelerinin konulacağı depo mevcut  mudur?

a-1p                   b-2p        c-3p           d-4p              e-5p

 

 

11.0. kırmızı, kanatlı ve diğer et ürünleri için soğutucu dolaplar veya odalar mevcut mudur?

a-1p                  b-2p                    c-3p                     d-4p              e-5p

 

 

11.1. her türlü et ürünü yıkama, çözdürme amaçlı  bir düzenleme mevcut mudur?

a- Evet (5 puan)                     b-Hayır ( 0 puan)

 

 

12.0. yaş meyve, sebzelerin doğrandığı, salata türü gıdaların hazırlandığı ayrı bir tezgah mevcut mu?

a- Evet (5 puan)               b- hayır (0 puan)

 

 

 

12.1. yaş meyve, sebze yıkama  amaçlı bir düzenleme mevcut mudur?

a- Evet(5 puan)                b-hayır(0 puan)

 

 

 

13.0.söz konusu tezgahın cinsi ve niteliği nasıldır?

a- Tezgah mermerden yapılmış pürüzsüz ve temizlenebilir niteliktedir.      (5p)

b- Tezgah galvanize sacdan yapılmış ve temzizlenebilir niteliktedir.          (5p)

c-Tezgah ahşaptan yapılmış çatlaksız,pürüzsüz ve tertemiz niteliktedir      (3p)

d-Tezgah ahşaptan yapılmış gözenekli ve çatlaktır                                (1p)

e-Tezgah polietilenden yapılma                                     (5p)

 

 

 

14.0.Et ve et ürünlerin hazırlanabileceği ayrı bir tezgah mevcut mu?

a-Evet   (5 puan)                             b-Hayır         (0 puan)

PUAN

 

15.0. Süt süt ürünleri, şarkütleri vb. ürünlerin hazırlandığı uygun bir alan veya tezgah mevcut mudur?

a-1p   b-2p    c-3p       d-4p    e-5p

 

 

16.0. yemek pişirme ocaklarının üzerinde yeterli hava sirkülasyonunu sağlayacak davlumbaz mevcut mudur?

a-1p           b-2p c-3p  d-4p  e-5p

 

 

17.0. eğer kumanya hazırlanıyor ise buna uygun bir alan ayrılmış mıdır?

a-Evet  (5 puan)     b-Hayır  (0 puan)

 

 

17.1. Bu alanı temizlik ve hijyen açısından değerlendiriniz.

a-1p    b-2p    c-3p   d-4p   e-5p

 

 

18.0. Unlu mamul üretimi için, diğer üretim alanında ayrılmış bir alan mevcut mudur?

a- Evet (5 puana)        b- Hayır (0 puan)

 

 

18.1. Unlu mamul üretim yerinin duvarlarının kaplama malzemesinin cinsi ve niteliği?

a- Duvarlar yerden 1,5m yüksekliğe kadar fayansla kaplıdır. (3p)

b- Duvarlar boydan boya fayansla kaplıdır.                            (5p)

c- Duvarlar boya ile kaplıdır.                                                  (3p)

 

 

18.2. Tavan, yoğunlaşma, damlama,kir birikmesi ve küf oluşmasına izin vermeyecek şekilde düzenlemiş midir?

a-1p     b-2p      c-3p           d-4p     e-5p

 

 

18.3. Bu alanda yeterli havalandırma tertibatı mevcut mudur?

a-1p      b-2p      c-3p         d-4p     e-5p

 

 

18.4. Un ve diğer gıda maddelerinin altında palet veya raf mevcut mudur?

a-Evet (5 puan)                      b-hayır(0 puan)

 

 

18.5.  Unlu mamul hazırlama amaçlı uygun malzemeden tezgahlar mevcut mudur ?

a-Evet( 5puan)                      b- Hayır (0 puan)

 

 

19.0. Personele yönelik tuvalet mevcut mudur ?

a-Evet (5 puan)                      b-hayır(0 puan)

 

 

20.0. Personele yönelik duş yerleri mevcut mudur ?

a-Evet (5 puan)                      b-hayır(0 puan)

 

 

21.0. Bu alanları işletme içinde konumlanmaları ile ilgili değerlendiriniz(iletme içinde mi bulunuyor,kapısı işletmeye direkt mi açılıyor v.s..)

a-1p                   b-2p                         c-3 p                        d-4p                e-5p

 

 

22.0. Personelin işletme içerisinde giyeceği uygun renk ve yapıda ayrı giysileri mevcut mudur ?

a-Evet (5 puan)                      b-hayır(0 puan)

 

 

23.0. Personelin soyunup giyinebileceği,işletmeden ayrılmış bir alan mevcut muduır ?

a-Evet (5 puan)                      b-hayır(0 puan)

 

 

23.1. Bu alanı temizlik,düzen ve hijyen açısından değerlendiriniz

a-1p                     b-2p     c-3p           d-4p               e-5p

 

24.0. İşletme personelini hijyen( üst baş temizliği,tırnak,traşdurumu,iş esnasında uygun giyinip giyinmediği,ciltte herhangi bir yara,aknev.b olup olmadığı)

a-1p                   b-2p        c-3p           d-4p              e-5p

 

 

25.0. Kullanılan alet ekipman ve diğer malzemeleri temizlik hijyen açısından değerlendiriniz

a-1p                  b-2p                    c-3p                     d-4p              e-5p

 

 

26.0. Bulaşık yıkama ve dinlendirme amaçlı üretim alanından ayrılmış bir alan mevcut mudur ?

a- Evet (5 puan)                     b-Hayır ( 0 puan)

 

 

26.1. Yıkanan  malzemelerin dinlendirilmesi amaç lı raf veya dolaplar  mevcut mudur ?

a- Evet (5 puan)               b- hayır (0 puan)

 

 

 

27.0. İşletme genelinde sıvı atıkların bertarafı için uygun drenaj sistemi mevcut mudur ?

a- Evet(5 puan)                b-hayır(0 puan)

 

 

 

28.0. İşletme genelinde gün ışığına eş değer yeterlikte aydınlatma mevcut mudur ?

a- Evet(5 puan)                b-hayır(0 puan)

 

 

 

29.0. İşletme içi ve çevresi haşerelere karşı periyodik bir şekilde ilaçlanıyor mu ?

a-1p                   b-2p        c-3p           d-4p              e-5p

 

 

 

30.0. Taşıma araçlarını uygunluk açısından değerlendiriniz( sıcaklık ve nem ayarı,yeterli genişlik ve hijyen)

a-1p                   b-2p        c-3p           d-4p              e-5p

 

 

 

32.0. Tüm personelin portör muayene kartları mevcut mu ve düzenli tetkikleri yapılıyor mu ?

a- Evet(5 puan)                b-hayır(0 puan)

 

 

 

 

 

Okunma 456 defa Son Düzenlenme Salı, 26 May 2015 11:42
Web

Bu kategoriden diğerleri: « defin Defin İşlemleri »