Cumartesi, 28 Mart 2015 16:46

Sümer Park

Yazan 
Öğeyi Oyla
(0 oy)

        Kentteki dört büyük yeşil alandan en büyüğü olan toplam 80.000 m2’lik parkın 10.000m2’lik kapalı fabrika alanında kuruldu. Merkez, dört ana hedef grubu olan Kadın, Çocuk, Genç ve Engellilerin yaşam kalitesini yükseltme, sorunlarını çözme ve toplumsal yaşama katılımlarını sağlama amacını güdüyor. Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda yaklaşık 250 personeli ve 100’ün üstünde gönüllüsü ile günde ortalama 1000 kişiye hizmet veriliyor. Bünyesinde ortak kullanıma yönelik çok amaçlı salonlar, sinema, derslikler ve atölyeler ile birlikte kafeterya bulunuyor. Eğitim, sağlık rehabilitasyon hizmetleri ile spor ve kültür aktivitelerin gerçekleştirildiği hizmet merkezleri, inşaat çalışmalarının sonlandırılması ile 2009 yılı başından itibaren halkımızın hizmetine sunuldu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu sosyal merkez ile kentin tüm dinamiklerinin, sivil toplumun, örgütlü-örgütsüz tüm bireylerin mahalle ölçeğinde başlayarak kentsel karar verme süreçlerine katılımını amaçlayan bir Diyarbakır Modeli yaratmayı hedefliyor.

Sümerpark sosyal destek merkezi bileşenleri şunlardır:

- Kadın Destek Merkezi: temel eğitim programları, psiko-sosyal destek ve rehberlik hizmetleri, sanat atölyeleri, spor etkinlikleri, fitness merkezi, yaşam becerileri eğitimleri, sosyo-kültürel faaliyetler, çamaşır evleri gibi hizmetleri sunmak üzere tasarlanmıştır.

- Çocuk Destek Merkezi: Anne-babaların bilgisinde çocukların psikolojik ve sosyal gelişimine destek, sanat-drama atölyeleri, oyun odaları –parkları, okuma odası, çocuk hakları konusunda çocukların ve anne-babaların bilgilendirmesi, spor etkinlikleri platformunun oluşturulması, gönüllü eğitimleri, panel-söyleşi sempozyum düzenlemesi gibi hizmetleri sunmak üzere tasarlanmıştır.

- Sağlık Merkezi. Şehitlik mahallesinde bulunan ana-çocuk sağlığı merkezi’nde sağlık güvencesi olan/olmayan herkes koruyucu, tedavi edici ve güvenli annelik hizmetlerinin verilmesi.

- Gençlik ve Spor: çocuklara, gençlere, yetişkinlere ve engellilere yönelik sportif, sosyal, kültürel ve eğitsel faaliyetler, futbol okulu ve turnuvaları, halk oyunları, modern dans, satranç, fotoğrafçılık, aerobik, tekvando, spor programları ve şenlikleri gibi hizmetleri sunmak üzere tasarlanmıştır.

- Kent Gönüllüleri: vatandaşların birbirlerine karşı hak ve sorumluluklarının tüm kente yayılmasına katkıda bulunması amacıyla kent gönüllüleri platformunun oluşturulması, gönüllü eğitimleri, panel-söyleşi-sempozyum düzenlemesi gibi hizmetleri sunmak üzere tasarlanmıştır.

- Meslek Edindirme Merkezi: bilgisayarlı muhasebe, web tasarımı, grafik tasarımı, ileri motor teknikleri, doğalgaz, mobilyacılık, matbaacılık, girişimcilik, satış-pazarlama, kuaförlük, çocuk bakıcılığı, takı tasarımı, tekstil, İngilizce ve yeni yaşam atölyeleri(cam, seramik, heykel, müzik ve resim atölyeleri) gibi hizmetleri sunmak üzere tasarlanmıştır.

- Engelli Destek Merkezi: engellilere yönelik eğitim, üretim ve rehberlik hizmetleri, engellilerin yaşam kalitelerinin iyileştirilmesine dönük özel eğitimler, temel eğitim ve mesleki eğitim kursları, engellilere ve ailelerine psikolojik ve sosyal destek, spor etkinlikleri gibi hizmetleri sunmak üzere tasarlanmıştır.

Okunma 68418 defa Son Düzenlenme Pazartesi, 28 Kasım 2016 11:05
Web