‘Yerel Yönetimlerde Engelli Politikaları ve Uygulamaları Paneli’ düzenlenecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimlerde engelli bireylerin karşılaştığı zorlukları ele almak ve çözüm önerileri sunmak amacıyla "Yerel Yönetimlerde Engelli Politikaları ve Uygulamaları" paneli düzenleyecek.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenecek panelde, engelli bireylerin şehir yaşamında karşılaştığı engellerin giderilmesi için yapılması gerekenler tartışılacak.

Yerel yönetimlerin bu alandaki politikalarını güçlendirmeyi ve toplumsal farkındalığı artırmayı amaçlayan panel, 14 Temmuz Pazar günü saat 11.00’de Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Katılımcılar, engelli bireylerin kentsel alanlara erişimini kolaylaştırmak için atılabilecek pratik adımları ile mevcut düzenlemelerin iyileştirilmesi gereken noktalarını ele alacak.

Eş Başkanlar katılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun’un katılacağı panele, DEM Parti Engelliler Komisyonu Eş Sözcüsü Hatice Betül Çelebi, Akademisyen Fırat Keser ve istihdam uzmanı Sinan Ok konuşmacı olarak yer alacak.

Arama

Takvim'de ara