Risk taşıyan köprülü kavşaktaki altyapı çalışmalarında sona gelindi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, aşırı yağışlarda su birikimlerine neden olan Şanlıurfa karayolundaki Kadın Doğum Hastanesi Köprülü Kavşağında altyapı çalışmalarının yüzde 70'i tamamlandı.

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kentte altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. DİSKİ Genel Müdürlüğü, ani ve sağanak yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarının zarar vermemesi amacıyla yağmur suyu şebekelerini büyük çaplı kolektör boru hatlarına dönüştürüyor.

Bağlar ilçesi Evrim Alataş Caddesinde başlatılan çalışmayı tamamlayan ekipler, Mahabad Bulvarında çalışmalarına devam ediyor.  

Öte yandan çalışmaları tamamlanan Evrim Alataş Caddesinde Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına bağlı ekipler asfaltlama çalışmaları yapıyor.

Yağmursuyu hatlarında baypas

Aşırı yağışlarda Mahabad Bulvarı ile Nazım Hikmet Kavşağının kesişim noktasında oluşan su birikintilerinin önüne geçmek için ise Şanlıurfa yolu ile Nazım Hikmet Kavşağı arasında 4 yağmursuyu baypas hattı yapılacak. Bununla bölgede oluşabilecek su birikintileri bertaraf edilecek.

Yağmur suyu baypas hatlarında, 1713 metre betonarme boru, 34 muayene bacası, 135 yağmur suyu ızgarası ve 34 sfero döküm pik kapak kullanılacak. 

‘Su birikintilerinin önüne geçmiş olacağız’

DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, Bağlar ilçesindeki Evrim Alataş Caddesinden başlayarak Urfa yoluna uzanan altyapı çalışmaların kent için önemli olduğunu vurguladı. Şerifoğlu, şöyle konuştu:  “Küresel iklim değişikliğinin etkilerini, tüm şehirlerimiz gibi biz de yaşıyoruz. Ani ve sağanak yağışlar, bunun en belirgin etkilerinden birisidir. Başlatmış olduğumuz çalışmanın yüzde 70'ini tamamladık. Çalışmanın bitmesiyle beraber Urfa yolu Kadın Doğum Hastanesi Köprülü Kavşağında ani ve sağanak yağışlardan kaynaklı su birikintilerinin önüne geçmiş olacağız.”

 

Resim Galerisi

Arama

Takvim'de ara

« Eylül 2024 »
Pzt Sal Çrş Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30