Sanayi sitelerinde yangınları önlemek için denetim yapılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Zabıta ekipleri, artan yangınlar nedeniyle sanayi sitelerine yönelik denetim gerçekleştiriyor. 

İtfaiye Daire Başkanlığı ve Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, sanayi sitelerindeki iş yerlerine yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde yanıcı ve patlayıcı madde bulunduran iş yerlerindeki riskli yerler belirlenip gereken önlemlerin alınması konusunda esnafa yönelik uyarılar yapıldı. 

Denetimlerde iş yerlerinde olası yangınlara karşı esnafın aldığı ekipman ve diğer önlemlerin yeterliliği incelendi, olası yangın riskine karşı esnaflara bilgi verildi.

‘Denetim seferberliği başlattık’

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Amiri İhsan Gezer, İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Denetim ve Önlem Şube Müdürlüğü olarak bir denetim seferberliği başlattıklarını vurguladı.

Gezer, şöyle konuştu: “Bu seferberlik kapsamında öncelikle riski olan gruplar olan sanayiden başladık. Şu anda 1. Sanayideyiz. İş yerlerini denetliyoruz. İş yerlerinde yangın söndürme tüplerinin olup olmadığı, yangın dolaplarının olup olmadığı, hidratların çalışıp çalışmadığı ile ilgili denetimler yapıyoruz. Onların yangın önlemlerine biraz daha dikkat ediyoruz. Bu işlemi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Zabıta Daire Başkanlığı ekipleriyle birlikte yürütmekteyiz.”

Denetimlerin devam edeceğini belirten Gezer, “İtfaiye Daire Başkanlığı olarak 1, 2, 3 ve 4. sanayi sitelerini bitirdikten sonra Organize Sanayi, Metal Sanayi ve Tekstil Sanayide de aynı denetimleri gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Baca yangınlarına karşı fırın ve benzeri yerlere yönelik yeni bir denetim amirliği kuracaklarını ifade eden Gezer, bu ekibin de Baca Amirliği olarak denetimlerini yürüteceğini söyledi.

Ekipler binaları da denetleyecek

Ev ve bina yangınlarına karşı da ayrı bir ekip kuracaklarını belirten Gezer, “Bu ekiplerimiz de binaları denetleyecek. Binaların yangından korunması yönetmeliği kapsamında alınması gereken tedbir ve önlemler alınmış mı? Acil çıkışlar, yangın çıkışları dolu mu? Olası bir yangında yangın çıkışlarını kullanabilecekler mi, kullanamayacaklar mı? Binaların içerisinde paratonerler var mı? Yine yangın söndürme dolapları, yangın söndürme tüpleri çalışıyor mu, çalışmıyor mu? Bununla ilgili bir çalışma yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

‘Yangın önlemlerini almaya özen gösterelim’

Denetimlerin yangınları önlemek amacıyla alınan tedbirlerin yeterliliğine özen göstermek için yapıldığını aktaran Gezer, şu uyarıları yaptı:

“Esnafımızdan ve halkımızdan da ricamız; olası bir yangınla karşılaşmamak için gerekli önlemleri almalarıdır. Özellikle sanayi esnafımızı bu konuda ciddi anlamda uyarıyoruz. Neredeyse tamamında yanıcı ve patlayıcı maddeler bulunuyor. Yangın önlemlerini almaya özen gösterelim.” 

‘Denetimlerden memnunuz’

Yapılan denetimlerden dolayı memnun kaldıklarını söyleyen sanayi esnaflarından Şeyhmus Akbaş ise, şunları dile getirdi:

“İtfaiye ve Zabıtanın esnafları ve iş yerlerini denetlemesi gayet yerindedir. Zaten son dönemlerde hava şartları nedeniyle sanayi sitemizin birkaç noktasında yangınlar çıktı, itfaiye ekipleri anında müdahale etti. Bu tür denetimlerin yapılması hem sanayi sitesi esnafları açısından hem de güvenliğimiz açısından çok önemlidir. Bunun devamlı olmasını şahsen isterim.”

Resim Galerisi

Arama

Takvim'de ara

« Eylül 2024 »
Pzt Sal Çrş Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30