Eş Başkanlar Narin Güran’ın mezarını ziyaret etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Tavşantepe Mahallesi Mezarlığı’nda defnedilen Narin Güran’ın mezarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ile Doğan Hatun, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti milletvekilleri, ilçe belediye eş başkanları, DEM Parti Diyarbakır İl Eş Başkanları Gülşen Özer ve Abbas Şahin ile parti yöneticileri yaşam hakkı ihlal edilen 8 yaşındaki Narin Güran’ın mezarını ziyaret etti.

Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesinde bulunan Güran’ın mezarını ziyaret eden Eş Başkanlar, dua ederek karanfil bıraktılar. 

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, yaptığı açıklamada Narin’den 19 gün boyunca güzel bir haber beklediklerini ama acı haberi aldıklarını söyledi. 

Hatimoğulları, şöyle konuştu: “Çocuklar elbette bu toplumun geleceği, çocuklar elbette mutlu bir şekilde eğitim görebilecekleri, mutlu bir şekilde oyun oynayabilecekleri bir ortamı sağlamakta başta büyüklerin görevidir, toplumun görevidir. Çocukları korumak kamunun görevidir, çocukları koruyacak yasalarda ısrarcı olmak kamunun görevidir. Çocukların yaşanabileceği istismara uğramayacağı bir toplum düzeni kurmak kamunun görevidir ve biz büyüklerin görevidir böyle bir toplum yaratmak. Çocuklar bu toplumun geleceğidir ama aynı zamanda çocuklar çocuk olarak da o çocuk yaşlarında da bu toplumun bir öznesidir bir parçasıdır.”

Davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını kaydeden Hatimoğulları, şunları dile getirdi: 

“Bu topraklarda hiçbir çocuk istismara uğrayamayana dek, bütün çocukların üzerindeki şiddet ortadan kalkana dek, çocukların bu ülkede çocuk gibi gerçekten mutlu, oyun parklarında özgürce oynayan bir ortamı onlara yaratana dek mücadelemiz devam edecek.”

Resim Galerisi

Arama

Takvim'de ara

« Eylül 2024 »
Pzt Sal Çrş Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30