Pazar, 22 Haziran 2014 23:05

Genel Hizmetlerimiz

Yazan 
Öğeyi Oyla
(0 oy)

Genel Gıda Denetimleri:

Kentin muhtelif yerlerinde gıda ile ilgili faaliyet yürüten bütün iş yerlerine yönelik, Daire Başkanlığımıza bağlı Veteriner İşleri ve Gıda Kontrol Şube Müdürlüğümüz teknik ve  elemanlarınca, mevzuatların öngördüğü sıklıkta rutin denetimler yapılmaktadır.

Gıda Sicil Belgesi Düzenleme Hizmetleri: mücavir alan içerisinde gerek faaliyette bulunan gerekse de yeni faaliyete geçecek olan Gıda üretim yerlerine yönelik Gıda Sicil Belgesi düzenlenmektedir

Beyaz bayrak projesi çalışmaları  : 2002 yılı içerisinde başlatmış olduğumuz proje 2007 yılı içerisinde, Sur ve Bağlar bölgesi esnaflarını da içine alacak şekilde genişletilerek  sürdürüldü.bilindiği  üzere bu proje dahilindeki denetim ve değerlendirmeler 3 aylık periyotlarla tekrarlanır. Sur bölgesinde bu uygulamamızın ikici periyodu da gerçekleştirilerek işyerlerine yeni bayraklar dağıtıldı.

Mezbaha denetimleri:Kentimizde bulunan özel ve kurumlara ait mezbahalar ve hayvan pazarı şubemiz teknik ve sağlık elemanlarınca 3 aylık periyotlarla denetlenmektedir.

Süt ve süt ürünleri üretim ve satış yerlerinin standardizasyonu:

Halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi için, süt  ve süt ürünlerinin  üretim ve satış koşullarının iyileştirilmesi amacıyla kent içerisinde bu ürünlerin satışını yapan esnaflara eğitim semineri verildi. kent dahilinde Gıda Kontrol Ekibimizce tespit edilen yaklaşık 600 esnafa yönelik gerçekleştirilen eğitim çalışmalarının  ardında  denetlenerek bu ortamlarda standart oluşturulmaya çalışılacaktır.

Meyve,sebze halleri ve işletme alanlarının denetimleri:  Yaş meyve sebze hali içerisinde bulunan toptancı komisyonlarını hijyenik ve teknik açıdan denetimleri  3 aylık periyotlar şeklinde yapılmaktadır.Ayrıca kompleksin koşullarının düzeltilmesi için de çaba sarf edilmektedir.

Tatlı ve pasta imalathanelerinin siteleştirilmesi çalışmaları: Şubemizin yoğun uğraşları sonucu tatlı ve pasta imalatçılarının ikna olup  şehir dışında siteleştirilmesi sağlandı.

Diğer şubelerimize destek hizmetlerimiz:

 Gerek Ruhsat İktisat ekiplerinin yaptıkları ruhsatlandırma ve denetim çalışmalarına ve gerekse Zabıta Müdürlüğünün yaptıkları denetim çalışmalarına teknik destek sağlanıp rapor düzenlenmektedir.

Kırkkoyun projesine teknik ve sağlık desteği

Büyükşehir Belediyesi Proje Ofisi ile GAP Kırsal kalkınma  İdaresi Başkanlığın birlikte yürüttükleri AB destekli Kırkkoyun Köyü  Projesi dahilinde; hayvan besleme ve beslenme hastalıkları, üreme sağlığı, aşılar ve her türlü zoonoz hastalıklarla mücadelede izlenen yol  ve yöntemler ile ayrıca  süt işleme ve değerlendirme teknikleriyle  ilgili projeye eğitim ve Veteriner hizmetleri desteği sağlandı.

Ev ve süs hayvanları satıcıların eğitimi: 5199 sayılı yasa gereği ilimizde bulunan ev ve süs hayvanları satıcılarına yönelik eğitim hizmeti sunulup katılımcılara sertifika verildi.

Hayvan park ve Pazar yerlerinin denetimi:Çarıklı mevkiinde açılan hayvan pazarı ve mezbahanın 3 aylık rutin denetimleri şubemiz teknik ve sağlık elemanlarınca yapılmaktadır.

Menşe şahadetnameleri düzenleme: İl içi ve il dışı hayvan nakillerinin kontrol altında tutulması amacıyla şubemiz veteriner hekimlerince  bu konuyla ilgili menşe şahadetnameleri düzenlenmektedir.

Kurban bayramı hizmetleri: bayram boyunca    kurban kesmek isteyen vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak ve   bu faaliyetin çevreye verebileceği zararları en aza indirmek için gerekli tedbirler alınmakta ,kurban kesim yerleri tespit edilip bu alanlarda her türlü tedbir alınmaktadır.

Yemek Fabrikalarının standardize edilmesi çalışmaları: İl genelinde faaliyet yürüten yemek üretim yerlerinin hijyenik ve teknik koşullarının iyileştirilip  standardize edilmesi için Beyaz Bayrak Projesi prensipleri çerçevesinde denetimleri yapılıp bu iş yerlerine de beyaz bayraklar verilmesi düşünülmektedir

İlaçlama Hizmetlerimiz: kent genelinde sivrisinek, karasinek ve diğer vektörlere yönelik kışlak ve ergin mücadelesi yıl boyunca sürdürülmektedir.

Eğitim Hizmetlerimiz:Sağlıklı Kent Sağlıklı Toplum   şiariyla koruyucu tedbirler4in alınması çerçevesinde  bilinçli gıda tüketimi, hijyen,ve diğer gıda ile ilgili uygulama alanlarında hijyen alışkanlığını geliştirme ayrıca Belediyelerimizin denetim kapasityelerinin artırılması amacıyla yıl içerisinde bir dizi eğitim çalışmaları yapılmaktadır.

Okunma 41 defa Son Düzenlenme Pazar, 22 Haziran 2014 23:06

Son Ekledikleri: WebAdmin

Arama

Takvim'de ara

« Ekim 2024 »
Pzt Sal Çrş Per Cum Cmt Paz
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31