Strip-Tease oyunu sahnelendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (DBŞT), 21 Şubat Dünya Anadil Günü kapsamında Strip-Tease adlı oyunu sahneledi. 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından 21 Şubat Dünya Anadil Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler sürüyor. Etkinlikler kapsamında Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezi’nde DBŞT oyuncularının sahnelediği Strip-Tease adlı oyunun gösterimi yapıldı. 

Polonyalı yazar Slawomir Mrozek tarafından yazılan ve Zazacaya uyarlanan oyunda Zeycan Ates, Lokman Baran, Sena Özbey rol aldı. Sena Özbey’in yönettiği oyun, insanların mevcut sistem içindeki tıkanıklığını, bir çıkış yolu bulamamasını konu ediniyor. İnsanları birbirinin kopyası haline getiren, sistemin çarklarına hizmet ederken bir anda onun kurbanı haline geliyor olmanın da ele alındığı, biraz da iktidar hırsına değinen, yer yer güldürürken bir yandan da düşündüren bir oyun.

 

Resim Galerisi