Eş Başkanlar, Amedspor’un verdiği yemeğe katıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Amedspor’un verdiği yemeğe katılarak, sporun başta Diyarbakır olmak üzere bölgede ve ülkede dostluğa, beraberliğe ve barışa vesile olmasını diledi.

Amedspor’un Sur ilçesindeki Cemil Paşa Konağında verdiği gala yemeğine, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Amedspor Kulüp Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Eş Başkan Bucak: El birliğiyle çözüm üreteceğiz

Yemekte konuşan Eş Başkan Bucak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları ve meclis üyeleri olarak bu kentin başlıca sorun sıkıntılarını ve buna dair çözüm üretimlerini sivil toplumla, meslek odaları, spor kulüpleri ve Amedspor camiasıyla pek çok defa tartıştıklarını belirterek, bu konuda el birliğiyle çözümler üreteceklerini söyledi. 

‘Spor kompleksleri inşa edeceğiz’

Çocukların ve gençlerin bir geleceğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Bucak, "O geleceği kurmak, bugünü kurmaktan geçiyor. Bugünün inşasını ne kadar doğru temelde atabilirsek hep birlikte geleceğin de inşasını aynı temelde ilerletebiliriz. Bu kentin gençleri ve çocukları her zamankinden daha çok buna ihtiyaç duyuyor. Şehrimizde sadece futbolun değil tüm spor dallarının gelişebilmesi için, aynı zamanda kadın futbolunun gelişebilmesi için, kadınların sporun tüm alanlarına erişebilmesi için kentte spor kompleksleri, profesyonel ve amatör spor merkezleri inşa edeceğimizi duyurduk” dedi.

‘Projeler Stratejik Planda olacak’

Eylül ayında Meclis’ten geçecek olan Stratejik Plana dikkat çeken Bucak, Diyarbakırlılar ve sporseverlerin, bu çalışmaların hem projelerini hem detaylarını hem de ekim ayında mecliste onaylanacak bütçede karşılığını göreceğini ifade etti. 

‘Spor barışa vesile olsun’

Sporun başta Diyarbakır olmak üzere bölgede, ülkede dostluğa, beraberliğe ve barışa vesile olmasını dileyen Bucak, şöyle konuştu: “Bunu her zamankinden çok talep ediyoruz. Çünkü bugünün inşasını gençlerimiz ve çocuklarımız açısından doğru kuramazsak, geleceği de doğru devam ettirip sürdüremeyiz. Oysaki biz sürdürülebilir bir gelecek, sürdürülebilir bir kent ve sürdürülebilir bir toplum gerçeğini savunuyoruz.”

‘Diyarbakır, Amedspor’a sahip çıkıyor’

Amedspor'un çok önemli bir tarihi olduğunu vurgulayan Bucak, isim değiştirilerek bugüne gelen Amedspor’un tarihsel süreçlerinde emeği geçen kulüp başkanları, antrenörler, belediye eş başkanları ile birlikte herkese teşekkür etti. Bu sene yaşanan şampiyonluğun çok önemli olduğunu kaydeden Bucak, konuşmasına şöyle devam etti: “Diyarbakır, Amedspor'a her zamankinden daha güçlü bir şekilde sahip çıkıyor. Biz yerel yöneticilere, seçilmişlere düşen sorumluluk da kentin ve toplumun sahip çıktığı Amedsporumuzu sonuna kadar desteklemek, yanında olmak ve bu şampiyonluk başarısını elbette bir üst lige taşımak olacaktır.” 

Eş Başkan Bucak, Amedspor’un yaşadıklarını anlattı

Amedspor’un zorlu bir yolculuktan geçerek bugünlere geldiğini hatırlatan Bucak, “Geçtiğimiz yıllarda özellikle deplasmanda oynadığı maçlarda kimi ötekileştirici, ayrıştırıcı politikalara maruz kaldı. Dileriz ki bu manzaraları asla bir daha yaşamayız. Çünkü Amedspor, tıpkı Diyarbakır gibi kucaklayan, hoşgörü ve demokrasi anlayışıyla örnek olmuş bir kenttir ve burada ağırladığı tüm futbol takımlarına da bu hoşgörülü, barışsever ve dostluk yanlısı karakterini ve anlayışını yeteri kadar göstermiştir. Bu anlamıyla ayrımcılığın ve ötekileştirmenin olmadığı bütün spor dallarında birlikteliğin, beraberliğin, bu şehri ve bu ülkeyi beraber büyütmenin, demokratik bir biçimde inşa edebilmenin yollarını hep birlikte döşeyebiliriz diye umut ediyorum” dedi.

Bucak, İstanbul karşılaması için galibiyet beklediklerini belirterek, Amedspor'a başarılar diledi. 

Yemekte, TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, Diyarbakır Valisi Zorluoğlu, Amedspor Kulüp Başkanı Elaldı ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya da birer konuşma yaptı. 

Eş Başkanlara formalar hediye edildi

Konuşmaların ardından Amedspor Kulüp Başkanı Elaldı ve TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, Eş Başkanlar Bucak ve Hatun’a üzerinde isim ve 21 numaranın bulunduğu Amedspor ve Türkiye Milli Takımının formalarını hediye etti. 

 

Resim Galerisi

Arama

Takvim'de ara

« Eylül 2024 »
Pzt Sal Çrş Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30