Page 155 - 2017-2021 Stratejik Plan
P. 155

PROJELER/FAALİYETLER                                      PERFORMANS                    SORUMLU
                                                                    GÖSTERGELERİ                     BİRİM

4.6.1.10  İlçe belediyeleriyle birlikte semt pazarları              Rehabilite edilen semt
          rehabilitasyonunun sağlanması                             pazarı sayısı

              Su ürünleri pazarı yer tahsisi ve fizibilite          Su ürünleri pazarının         Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı
4.6.1.11 çalışmalarını yürütecek komisyonun                         yapılması                     Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı

              belirlenmesi ve çalışmaların yürütülmesi

KODU      HEDEF MALİYETİ                                            YILLAR     KAYNAK             5 YILLIK TOPLAM
                                                                            İHTİYACI (TL)                  (TL)

4.6.1     Halkın güvenli ve kaliteli gıda maddelerine erişiminin    2017    2.639.000             12.795.000
          sağlanması için işyeri çalışma şartlarının uluslararası   2018    9.554.000
          standartlara uygun hale getirilmesi, semt pazarlarının    2019
          rehabilite edilmesi, hayvan kesimlerinin ve satışlarının  2020      225.000
          kontrol altına alınması                                   2021      182.000
                                                                              195.000

——————————————— S A Ğ L I K V E S O S Y A L H İ Z M E T L E R ——————————————

4.6.2                                 İl genelinde tüketim bilincini geliştirilmesi ve "Beyaz Bayrak" uy-
          STRATEJİK HEDEF gulamasının yaygınlaştırması için eğitim ve farkındalık çalışma-

                                      larının yürütülmesi

          PROJELER/FAALİYETLER                                      PERFORMANS                    SORUMLU
                                                                    GÖSTERGELERİ                     BİRİM

4.6.2.1   Çeşitli gıda iş kollarında çalışan personele              Eğitim verilen işyeri sayısı
4.6.2.2   “iş başı uygulamalı hijyen eğitimi” verilmesi
4.6.2.3
4.6.2.4   Tüketici bilincini geliştirmek için “Dünya                Basılan el ilanı sayısı,      Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı
          Süt Günü”, “Dünya Gıda Günü” gibi özel                    Açılan stand sayısı           Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı
          günlerde ve belli aralıklarla broşür, el ilanı                                          Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı
          vb. materyaller kullanarak farkındalık                    Hazırlanan tanıtım            Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı
          geliştirilmesi                                            materyali çeşidi

          “Beyaz Bayrak" projesinin tüketici nezdinde               Kurulan denetim birimi
          yeterince bilinir kılınması için el ilanı,                sayısı
          broşür, TV spotu gibi olanaklarla tanıtıcı
          faaliyetlerde bulunulması

          Belediyelerin mevcut veya kurulacak
          olan gıda denetim birimlerinin teknik
          altyapısının oluşturulması ve gerekli
          eğitimlerin verilmesi

KODU                               HEDEF MALİYETİ                   YILLAR     KAYNAK             5 YILLIK TOPLAM
4.6.2                                                                       İHTİYACI (TL)                  (TL)
          İl genelinde tüketim bilincini geliştirilmesi ve "Beyaz    2017
          Bayrak" uygulamasının yaygınlaştırması için eğitim ve      2018            22.000             220.000
          farkındalık çalışmalarının yürütülmesi                     2019            33.000
                                                                     2020            44.000
                                                                     2021            55.000
                                                                                     66.000

                                                                                                  2017-2021 Stratejik Plan 155
   150   151   152   153   154   155   156   157   158   159   160