Page 154 - 2017-2021 Stratejik Plan
P. 154
KODU HEDEF MALİYETİ YILLAR KAYNAK 5 YILLIK TOPLAM
İHTİYACI (TL) (TL)
2017 320.000
Ulusal ve uluslararası gelişmeler dikkate alınarak, 2018 350.000
ekonominin canlandırılmasına yönelik politika ve
4.5.1 stratejilerin belirlenmesi 2019 400.000 1.950.000
2020 430.000
2021 450.000
——————————————— S A Ğ L I K V E S O S Y A L H İ Z M E T L E R ——————————————
STRATEJİK AMAÇ Halkın sağlık ve yaşam konforu için üretimden sofraya gıda
güvenliğini sağlamak
4.6 STRATEJİK HEDEF Halkın güvenli ve kaliteli gıda maddelerine erişiminin sağlan-
4.6.1 ması için işyeri çalışma şartlarının uluslararası standartlara
uygun hale getirilmesi, semt pazarlarının rehabilite edilmesi,
hayvan kesimlerinin ve satışlarının kontrol altına alınması
PROJELER/FAALİYETLER PERFORMANS SORUMLU
GÖSTERGELERİ BİRİM
4.6.1.1 İlçelere standartlara uygun yeni Her yıl en az bir ilçede
mezbahanelerin yapılması mezbahane yapımının
tamamlanma oranı Kaynak Geliştirme
ve İştirakler Dairesi Başkanlığı
4.6.1.2 Yeni canlı hayvan borsasının yapılması Canlı hayvan borsasının
tamamlanma oranı
Kaynak Geliştirme
4.6.1.3 Kurban Bayramında halk ve çevre sağlığını Önlem alınan alan sayısı ve İştirakler Dairesi Başkanlığı
korumak, hijyenik kesim ve satış için Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı
gerekli önlemlerin alınması Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı
Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı
4.6.1.4 Gıda analiz laboratuvarının kurulması Laboratuarın Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı
kurulmasının Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı
tamamlanma oranı Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı
4.6.1.5 Ruhsatlandırma işlemlerinde hijyenik ve Düzenlenen rapor sayısı
teknik şartların sağlanması için çevre sağlık
raporu düzenlenmesi
4.6.1.6 Belediyeler arasında mevcut olan “gıda Katılan kurum sayısı
4.6.1.7 denetim koordinasyonu”nun diğer
4.6.1.8 kurumların katılımıyla güçlendirilmesi
Gıda üretim ve satış yerlerindeki hijyen, fizi- Yapılan denetim sayısı
ki ve teknik şartların oluşturulması için gıda
denetim ve bilgilendirme çalışmalarının pe- Uygunsuz ürün imhasına
riyodik olarak gerçekleştirilmesi sunulan destek sayısı
Gıda denetim ekiplerinin tespit ettiği uy-
gunsuz ürün imhalarının mevzuatlara uy-
gun yapılabilmesi amacıyla teknik destek
sağlanması
4.6.1.9 İşyerleri ruhsat, tespit, kayıt ve denetleme Yapılan denetim sayısı,
işlemlerinin yapılması Verilen ruhsat sayısı
Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı
154