Eş Başkanlar, Narin Güran için kurulan taziyeyi ziyaret etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, yaşam hakkı ihlal edilen 8 yaşındaki Narin Güran için Koşuyolu Parkında kurulan taziyeyi ziyaret etti. 

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, kadın ve çocuk kurumları tarafından Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesinde yaşam hakkı ihlal edilen 8 yaşındaki Narin Güran için Koşuyolu Parkında kurulan taziyeyi ziyaret etti. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri, ilçe belediye eş başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcilerin de katıldığı taziyede, Narin Güran’ın fotoğrafları taşındı. Eş Başkanlar, taziyede sivil toplum örgütleri temsilcileriyle sohbet etti. 

Eş Başkan Bucak: Adalet Nöbeti halkın ortak vicdanıdır

Narin Güran için adalet taleplerinin dile getirildiği taziyede konuşan Eş Başkan Bucak, parktaki sahiplenişin çok önemli olduğunu belirterek, kadın ve çocuk ağları öncülüğünde başlatılan Adalet Nöbetini mümkün kılanın, Diyarbakır halkının ortak vicdan ve sorumluluğu olduğunu söyledi. Narin’in cenazesinin Tavşantepe köyünde defnedilmemesi için çokça önerilerin geliştirildiğini, bunun da 8 yaşındaki kız çocuğunun gasp edilen yaşam hakkının sorgulanması olduğunu kaydeden Bucak, Narin’in taziyesinin köyde değil de kent merkezinde kurulmasının, kentin kurumları tarafından gelen öneriler doğrultusunda kadın ve çocuk ağları öncülüğünde olduğunu dile getirdi. 

‘Hakikatli bir soruşturma yürütülmeli’

Narin’in katledilmesinden dolayı çok üzgün olduklarını ifade eden Bucak, şöyle konuştu: “Adalet Nöbetinden tüm yetkililere bir çağrı yapıyoruz. Hakikatli bir soruşturma yürütülmesi gerekiyor. Bu olayda kimin sorumluluğu varsa, bütün detaylı araştırmaların yapılarak adaletin tecelli etmesini gerektiğini savunuyoruz. Bunun altını niye çiziyoruz. Bu ülkede maalesef adaletin yoksunluğunu, hukukun işletilemediği, kadın ve çocuk cinayetleri söz konusu olduğunda bir bütün toplumun da seferber olarak bunun üstünün örtülmesi yönünde uzlaşıya varılması gibi bir hakikatle karşı karşıyayız. Biz bu hakikati reddediyoruz. Bizim hakikatimiz, çocuklarımızın, çocuk olmaktan doğan haklarının gözetilerek demokratik ortamda büyümesidir. Biz yaşamı öldüren, çocuk ve kadınları kırımdan geçiren anlayışı reddediyoruz. Bizler demokratik ve ahlaki bir toplum derken, bugün başka Narin’ler katledilmesin, başka çocuk ve kadınlar katledilmesin diye bu çağrımızı tüm demokratik kitle örgütlerle birlikte yapıyoruz. Bununla yetinmeyeceğiz, kentteki tüm demokratik yapılar, büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle bu soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi, sonraki sürecin takipçisi olacağız. Başka Narin’ler ölmesin. Çocukların, kadınların ve tüm canlıların yaşam hakkını savunan bir toplum inşası için mücadelemizi sürdüreceğiz.” 

Kent halkına çağrı

Bucak, demokratik ve adil bir yaşam çağrısı için kent halkının Adalet Nöbetini yalnız bırakmaması gerektiğini ifade etti.  

Resim Galerisi

Arama

Takvim'de ara

« Eylül 2024 »
Pzt Sal Çrş Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30