Engellilerin akülü araçları için iki şarj istasyonu daha kuruldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı noktalarına iki ayrı Şarj İstasyonu daha kurarak akülü sandalye kullanan engellilere ücretsiz hizmet veriyor. 

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, engelli yurttaşlara yönelik hizmetlerine devam ediyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğünce daha önce Sümer Park, Kayapınar Mola Evi, Kayapınar Aktif Yaşam Merkezi ve Şehitlik Mola Evi merkezlerinde kurduğu akülü şarj istasyonlarının dışında iki ayrı noktada daha hizmet vermeye başladı.

Hızlı şarj avantajı

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, halkın yoğun olarak kullandığı yerlerde engelliler için akülü araç şarj istasyonu yapılması talebi için adım attı. Bu kapsamda Dağkapı Meydanı ve Ofis Sanat Sokağında hizmete açılan Büyükşehir Belediyesine ait Halk Lokantasının yanında akülü araç şarj istasyonu kuruldu. Bu sayede akülü araç kullanan engelli yurttaşlar, dışarıda zaman geçirirken priz, elektrik veya şarj cihazına gerek duymadan araçlarını ücretsiz ve hızlı bir şekilde şarj edebilecek.

‘Her kesime hitap edeceğiz’

Çalışmaları hakkında bilgi veren Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Değirmenci, kentteki çeşitliliğe dikkat çekmek ve hep birlikte ortak bir yaşamı paylaşmanın gereklerini bilerek her kesimden yurttaşa hitap etme düşüncesiyle oluşturulan engelli politikalarını hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi.

‘Talep üzerine yola çıktık’

Talepleri karşılamak için projeler geliştirdiklerini ifade eden Değirmenci, “2025-2029 stratejik plan çalışmalarımızı yaparken sosyal belediyecilik ve katılımcılık anlayışıyla kentin tüm sivil dinamiklerini, engelli alanındaki bütün dernekleri dinleyerek ihtiyaçları noktasında hareket ettik. Özellikle fiziksel engeli olan yurttaşların böylesi bir talebiyle bu yola çıktık. Bundan sonraki süreçte de engellilerin ihtiyaçlarını, onların talepleri doğrultusunda karşılamaya çalışacağız” dedi.

‘Şarj istasyonları kurduk’

Engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için Büyükşehir Belediyesi’nin birçok alanda önemli hizmetleri olduğunu anımsatan Değirmenci, şunları dile getirdi: “Bu anlamda engellilerin kullandıkları akülü araçların kent içinde mobilize olmalarını ve bağımsız hareket etme alanı sağlayan akülü araçların şarj ihtiyaçlarını karşılayacak istasyonlar kurduk. Bu anlamda kentin tüm noktalarında bu ihtiyacı giderme noktasında büyük bir çaba ve gayret içerisindeyiz.”

‘Şarj istasyonları bizler için daha iyi oldu’

Diyarbakır Ortopedik Engelliler Gücü Spor Kulübü Başkanı Nizamettin Karaçam, Büyükşehir Belediyesinin engellilere yönelik önemli hizmetler verdiğini söyledi.

Karaçam, “Çoğu engelliler, evden çıktıktan sonra yolda şarjları bittiği zaman mahsur kalıyor. Bu yüzden vatandaşlardan destek almak zorunda kalıyor. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı şarj istasyonları bizler için daha iyi oldu.  En azında engelliler bu sayede kimseye muhtaç olmayacak. Büyükşehir Belediyesine engellilere destek verdiği için teşekkür ediyorum” dedi.

‘Tüm hizmetler sorunsuz yapılıyor’

Ortopedik engelli Metin Selçuk ise, Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik yaptığı bu hizmetten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Bu istasyonların kurulması bizi mutlu etti.  Engelli arkadaşlarımız sokakta mağdur oluyordu, caddelerde kalıyordu. Eş başkanlar geldikleri günden beri gerçekten büyük hizmetler yapıyor. Engelli arkadaşlarımız için tüm hizmetleri sorunsuz yapıyorlar.” şeklinde konuştu.

Şarj sorunlarının çözüldüğünü vurgulayan ortopedik engelli Muhammed Nurullah Tiyenç de, “Biz engelliler dışarıya çıktığımız zaman mesela AVM’lere, parklara, bahçelere gittiğimiz zaman mağdur oluyorduk. Arabalarımızın şarjı bittiği zaman yollarda mahsur kalıyorduk. Şarj istasyonunu kuran belediyemize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Şarj istasyonları arttırılacak

Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde akülü şarj istasyonlarını arttırmayı hedefliyor.

 

Resim Galerisi

Arama

Takvim'de ara

« Ocak 2025 »
Pzt Sal Çrş Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31