Şeyh Said Meydanında konser coşkusu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Şeyh Said Meydanında düzenlediği Kardeş Türküler ve Hevra konserinde binlerce kişi buluştu. 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Şeyh Said Meydanı’nda (Dağkapı) Kardeş Türküler ve Hevra grubunun katılımıyla konser düzenledi. Konsere, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile binlerce yurttaş katıldı. 

Eş Başkan Hatun: Şarkılarımız eksik olmasın

Konser öncesi konuşan Eş Başkan Doğan Hatun, “Biz geleceğiz demiştik, işte geldik Diyarbakır. Baş göz üstüne geldiniz” diyerek halkı selamladı. Hatun, “Biz demiştik, bazıları gidecek, biz geleceğiz. Biz yine geldik. Alanlar yine bizim alanımızdır. Şarkılarımız, kültürümüz, dilimiz alanlarımızdan eksik olmasın.” diye konuştu. Hatun sözlerine şöyle devam etti. “Biz kültürümüz, dilimiz, sanatımız, toprağımız ve suyumuza sahip çıkalım. Özgürlüğümüz bizi bekliyor. Bu alanlar ne kadar çok dolu olursa özgürlüğe ve huzura kavuşacağız.”

‘Dilimizle kültürümüzle buradayız’

DEM Parti İl Eş Başkanı Abbas Şahin de, 8 yıldır kayyımların halkın dilini kültürünü kullanmaması için her türlü yol ve yöntemi denediğini söyleyerek, “Geldiğimiz noktada gençlerimizle, dilimizle, kültürümüzle buradayız. Sanatın olduğu yerde özgürlük, özgürlüğün olduğu yerde barış vardır. Bizim gençlerimizden isteğimiz dilinize, kültürünüze, topraklarınıza, sokaklarınıza en çok da sağlığınıza sahip çıkın” dedi.  

‘Onlarla birlikte şarkı söylemek istiyoruz’

Konuşmaların ardından sahne alan Hevra grubu, Kürt dili üzerindeki baskıları kınadıklarını belirterek, söyledikleri Kürtçe parçalarla kalabalığı coşturdu. Kardeş Türküler’in solisti Feryal Öney de “Ünzile, Güldünya, Ceylan, dondurucuda bekletilen Cemile ve şimdi Narin ve daha niceleri. Bu isimleri şarkılarda yaşatmak değil, hayatta kalmalarını istiyoruz.  Artık onlar için ağıt yakmak değil, onlarla birlikte şarkı söylemek istiyoruz” diye konuştu.     

Her dilden şarkılar seslendirildi, halay çekildi

Kadınlar, gençler, çocuklar ücretsiz konserde Hevra ve Kardeş Türküler’in her dilden söylediği şarkılara eşlik ederek halaylar çekti.

Resim Galerisi

Arama

Takvim'de ara

« Ekim 2024 »
Pzt Sal Çrş Per Cum Cmt Paz
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31