BEYAZ BAYRAK ALMAYA HAK KAZANAN İŞ YERLERİ LİSTESİ
S. No |
İşyeri adı unvanı |
İşyeri sahibi adı soyadı |
Adresi |
Bir önceki yıldız sayısı |
Puan |
Yıldız sayısı
|
SUR İÇİ BÖLGESİ |
||||||
1 |
Aslan yemek salonu |
Selahhattin Arslan |
Kıbrıs cad.No:23/B |
3 |
4,71 |
3 |
2 |
Güzeliş lokantası |
Cemil Onur |
Gazi cd. No 57 |
3 |
4,50 |
3 |
3 |
Onur Ocakbaşı |
Vedat Günaydın |
Dabanoğlu Mh.Gazi cd. Süleyman Nazif S.k No: 25 |
3 |
4,58 |
3 |
5 |
Şafak Loknatası |
Şafak Ltd Şti. |
Kıbrıs Cd.No:34 |
3 |
4,61 |
3 |
6 |
Doğu Mutfağı |
Doğu Mutfağı Ltd.Şti |
İnönü Cd. No :27/A |
3 |
4,50 |
3 |
7 |
Hacı Levent Kadayıf Künefe |
Hacı Levent Ltd.Şti |
İzzetpaşaCd. No:5 |
3 |
4,81 |
3 |
8 |
Şanlıurfa Kebap ve Lahmacun |
Abdurrahman Erçek |
İzzet Paşa Cd. No :4 |
3 |
4,71 |
3 |
10 |
Saim Usta Şube 1 |
Metin Altaca |
Gazi Cd. No:13/B |
3 |
4,72 |
3 |
11 |
Ciğerim Ocakbaşı |
Arı Şirket Ltd.Şti |
Gazi Cd. Nebi Cami karşısı |
İlk çalışma |
4,91 |
3 |
12 |
On Gözlü Köprü Aile Et Lokantası |
MFE.Petrol Nakliye A.Ş |
Eski Mardin Yolu On Gözlü Köprü Karşısı |
3 |
4,74 |
3 |
13 |
Nur Ocakbaşı |
Ali Erdil |
İnönü Cd.Amid Sk.No:3 |
2 |
4,16 |
2 |
14 |
Halil İbrahim Sofra Salonu |
Süleyman Elma |
Gazi Cd.Kahraman Sk.No:4/A Dağkapı |
2 |
4,29 |
2 |
YENİŞEHİR BÖLGESİ |
||||||
15 |
Best Restaurant |
Mehmet Can |
Ekinciler Cd. AZC Plaza No:2 |
3 |
4,76 |
3 |
16 |
Arkadaş Lokantası |
Halim Yavuzkılıç |
Y. Mardin Yolu M.Akif Ersoy Cd. No:37/B |
3 |
4,95 |
3 |
17 |
Sümer Et Lokantası |
Mehmet Bitmiş |
Lise Cd. 4. Sok. Güneş Apt. Altı |
3 |
4,65 |
3 |
18 |
Saim Usta Şube 2 |
Metin Altaca |
Üniversal Hastanesi Yanı |
3 |
4,72 |
3 |
19
|
Özgür Ekemekçilik ve Unlu Mamüller |
|
Azizmahmutoğullarıcd.AkalınAp. No:3 |
İlk çalışma |
4,95 |
3 |
20 |
Rostini Pizza |
Mahmut Buğur |
Ofis Büyükalp Cad. Koç Apt. Altı No:5/A |
3 |
4,76 |
3 |
21 |
Nasır Usta |
Nasır Ber |
Ali Emiri Cad.Çelebi eser Apt.altı |
İlk çalışma |
4,56 |
3 |
22 |
Doğa Döner |
Abdulkadir Akyıldız |
Şair Sırrı Hanım Sok. No:27/A |
İlk çalışma |
4,65 |
3 |
23 |
Erilmez Şekerleme Şube 1 |
Nurettin Erilmez |
AzizmahmutoğullarıCd.Taksim 2 Apt. |
3 |
4,91 |
3 |
24 |
Z Restaurant |
Nurullah Süer |
Cumhuriyet Mh.SilvanCd. Yenişehir Spor ompleksi No:108 |
İlk çalışma |
4,50 |
3 |
25 |
Pasaport Pizza |
Lezzet Gıda Ltd.Şti |
Selahattin Yazıcıoğlu Cd.Karakoç Plaza altı Adliye Karşısı |
İlk çalışma |
4,66 |
3 |
26 |
Kahve Diyarı |
Neslihan Bülbül |
Koop. Mah. Rızvanağa Cad. Yalınkılıç Apt. Altı |
İlk çalışma |
4,66 |
3 |
27 |
Mustafa’nın Kahvaltı Dünyası |
Mustafa Avcılar |
Elazığ Cad. Adliye Sarayı Yanı Karakoç Plaza |
İlk çalışma |
4,75 |
3 |
28 |
Kocatepe Kahve Evi |
H İbrahim Dokumacı |
Büyükşehir Belediye Arkası Migross bitişiği |
3 |
4,75 |
3 |
29 |
Ciğerci Muharrem Usta |
Kemal TARHAN |
İstasyon Cd. Elif Apt. Altı |
3 |
4,58 |
3 |
30 |
Kaburgacı Mehmet Usta (Tulip Park) |
Enver Çelebi |
Seyrantepe Trenyolu No:5 |
İlk çalışma |
4,75 |
3 |
31 |
Sıtkı Usta Kadayıf |
Sıtkı Altunbay |
Ofis Gevran Cad. Akkoyunlu Apt altı No:5 |
3 |
4,56 |
3 |
32 |
Sıtkı Usta Kadayıf |
Sıtkı Altunbay |
Lise Cd.No:2/B Yenişehir |
3 |
4,56 |
3 |
33 |
Sıtkı Usta Kadayıf |
Sıtkı Altunbay |
GevranCd.No:20/C |
3 |
4,56 |
3 |
34 |
Künefeci Kadayıfçı Levent Usta |
Şaban Elaltunteri |
Koop. Mh. Tranyolu Sok. No: 8/C |
3 |
4,84 |
3 |
35 |
Künefeci Kadayıfçı Levent Usta |
Şaban Elaltunteri |
Ofis GevranCd.No:2 |
3 |
4,84 |
3 |
36 |
Künefeci Kadayıfçı Levent Usta |
Şaban Elaltunteri |
Elazığ Cd.No:3 Yenişehir |
3 |
4,84 |
3 |
37 |
Künefeci Kadayıfçı Levent Usta |
Şaban Elaltunteri |
Lise cd. İhsan Bey Apt.altı |
3 |
4,84 |
3 |
38 |
Anzele Paça Salonu |
İsa Özdemir |
RızvanağaCd.Koop. Mah. Bahar Sok. Sanat Apt. Altı No:13 |
İlk çalışma |
4,70 |
3 |
39 |
Lezzetta Kavurmacı |
Abdulaziz Başçı |
Kurt İsmail Paşa 5. Sok. Fırat Apt. AltıNo:5 |
İlk çalışma |
4,68 |
3 |
40 |
Petek Pastanesi İmalatı |
Nuri Demir |
Koop. Mah. K.İsmail Paşa 3 Sok. No:81/4 |
3 |
4,51 |
3 |
41 |
BurgerKing |
Tob Gıda A.Ş. |
Büyükşehir Belediye Arkası Migros yanı |
3 |
4,96 |
3 |
42 |
Buket Lahmacun |
Bülent Fidan |
GevranCd.Akkoyunlu 1. Sok. Zafer Apt. Altı |
3 |
4,85 |
3 |
43 |
Kültür Mado |
Kültür Unlu Mamulleri Ltd.Şti |
Kültür Sarayı Altı |
3 |
4,50 |
3 |
44 |
Pizza Tomato |
Abdullah Bıçak |
Koop. Mah. Cami Sok. Aşyan Apt. Altı |
İlk çalışma |
4,51 |
3 |
45 |
Dominos Pizza |
Meyman Gıda Ltd.Şti |
Ofis Şair Sırrı Hanım Sok. Bertan Apt. Altı No:11/C |
İlk çalışma |
4,71 |
3 |
46 |
Keyfi Kebap |
VGZ Gıda Ltd.Şti. |
Elazığ yolu Üzeri Adliye Sarayı Yanı |
3 |
4,75 |
3 |
47 |
Habitat Restaurant |
Nurullah Süer |
Toplu Konut 3.Etap |
İlk çalışma |
4,50 |
3 |
48 |
Saraçoğlu Pide |
Vehbi Çimen |
Ekinciler Cad. Işık Apt. AltıNo.22 |
3 |
4,50 |
3 |
49 |
Tabier Lahmacun |
Yüksel Tabier |
Lise Cd. İhsanBey Apt altı No:4 |
3 |
4,50 |
3 |
50 |
Altındağ Dinlenme Tesisleri |
İntimLtd.Şti. |
Elazığ Yolu Üzeri13.km |
2 |
4,19 |
2 |
51 |
Umut Ciğer |
Hüseyin Alan |
Lise Cd. Yeşim Apt. AltıNo:1 |
2 |
3,97 |
2 |
52 |
Always Lahmacun |
Hikmet Çetiner |
K. İsmail Paşa 1.Sok. Demiray Apt. Altı |
2 |
4,11 |
2 |
53 |
Pizzaland |
Murat Bakıroğlu |
Gevran Cad. Askerlik Şub. Karşısı Kıta Apt.altı |
2 |
4,24 |
2 |
54 |
Diyar Mado |
Diyar Tur Ltd.Şti. |
Elazığ Yolu Üzeri Diyar Galeria İçi |
3 |
4,34 |
2 |
55 |
Karizma Lahmacun |
Cengiz Ayans |
Şair Sırrı Hanım Sok. No:1 |
2 |
4,22 |
2 |
56 |
Paçacı Fazıl Usta |
Mustafa ONUR |
İstasyon Cd. No:14/C |
2 |
4,27 |
2 |
57 |
Meşhur Adana Kebapçısı |
Ahmet Aylık |
Akkoyunlu 2. Sok. İsba Apt. Altı |
İlk çalışma |
4,03 |
2 |
58 |
DedoOcakbaşı |
Mevlüt Güneyli |
1. Sanayi Sit. Shell Petrol Karşısı 27.Sk. |
2 |
4,45 |
2 |
59 |
Kebapçı Yusuf Usta |
Yusuf Sili |
Sanayi Sitesi 14.Blok No:2 |
İlk çalışma |
4,28 |
2 |
60 |
Attor Lahmacun |
Orhan Asoğlu |
A. Mahmutoğulları Cad. Hayat 7 Apt. Altı No:56 |
3 |
|
2 |
61 |
Haşim Usta |
Kiymet İlhan |
Lise Cad. 5. Sok. NO:3 |
İlk çalışma |
4,33 |
2 |
62 |
Tayfun Usta |
Ağa Tayfun Yılmaz |
Ofis Ekinciler Cd. No:5 |
3 |
4,11 |
2 |
63 |
Buğurlar Sofra Salonu |
NesipBuğul |
Ekinciler Cad. Yüzyıl Apt.altı No:1 |
2 |
4,12 |
2 |
64 |
Diyar Tat Lahmacun |
Ali Başkan |
Gevran Cad. No:1 |
3 |
3,84 |
2 |
65 |
Meşhur Tavacı ve Ciğerci Muharrrem Usta |
Muharrem Karabulut |
Gevran Cad. Şair Sırrı Hanım Sok. Murat Apt. Altı |
3 |
3,18 |
2 |
66 |
Erdem Lahmacun |
Murat Sevilmiş |
Elazığ yolu 1. Km. sanayi Cami Karşısı |
İlk çalışma |
4,28 |
2 |
67 |
Çağrı Lokantası |
Hacı Ayyıldız |
Gevran Cad. Oryıl 17 Apt. AltıNo:3 |
2 |
4,02 |
2 |
68 |
Pera Ev Yemekleri |
Aziz Karataş |
Akkoyunlu 4. Sok. Mekan Apt. Altı No.3 |
Yetersiz |
4,24 |
2 |
69 |
Ciğerci Muharrem Usta |
Halis Tarhan |
Gevran Cad. Akkoyunlu 4. Sok. Aliş Apt. Altı No:6 |
2 |
4,12 |
2 |
70 |
Alaaddin Kahvaltı |
Alaaddin Kılıç |
Lise Cad. 5. Sok. Yeşil Cami karşısı |
Yetersiz |
3,34 |
1 |
71 |
Hindici Recep Ustanın Yeri |
Abdullah Ölmez |
GevranCd. Akkoyunlu 3. Sok. Cumhuriyet Apt. Altı |
İlk çalışma |
3,61 |
1 |
72 |
Ofis Park Lokantası |
Nuri Oruç |
Gevran Cad. Ş. Sırrı Hanım Sok. Demir 72Apt. Altı No:32/A |
Yetersiz |
3,63 |
1 |
BAĞLAR BÖLGESİ |
||||||
73 |
Cafe Life |
Lezzet Gıda Ltd.Şti |
Urfa Yolu Ninova İş Merkezi içi |
İlk çalışma |
4,64 |
3 |
74 |
Kahve Diyarı |
Muhammed Durak |
Urfa Yolu Ninova İş Merkezi içi |
İlk çalışma |
4,58 |
3 |
74 |
MC Donald’s |
Anadolu Rest İşl.Ltd.Şti. |
Urfa Yolu Ninova İş Merkezi içi |
İlk çalışma |
5,00 |
3 |
75 |
Saim Usta Kadayıf |
Metin Altaca |
Tatlıcılar sit. Bağcılar Mah. |
3 |
4,72 |
3 |
76 |
Karadeniz Balık evi |
Enver Gümüştaş |
Cemiloğlu Cd. No: 86 |
İlk çalışma |
4,92 |
3 |
77 |
Pınar Et Lokantası |
Abdulhalim Börü |
Ali pınar Köprü Yanı |
3 |
4,75 |
3 |
78 |
Hacı Levent Tatlı İmalatı |
HacıleventLtd.Şti |
Bağcılar Mh.Karanfil sok. No:14 |
3 |
4,81 |
3 |
79 |
BurgerKing |
Tab Gıda Ltd. Şti. |
Urfa yolu Üzeri Metro Yanı |
İlk çalışma |
5,00 |
3 |
80 |
Saim Usta Şube 3 |
Metin Altaca |
Havaalanı içi |
3 |
4,72 |
3 |
81 |
Petek Pastahanesi (tatlı İmalatı) |
Ali Demir |
Toprancılar Sit. (Halkbank Bitişiği) |
3 |
4,74 |
3 |
82 |
Erilmez Şekerleme |
Nurettin Erilmez |
Yeni Hal Cad. Erbab Sit. Altı No:2 A.Blok |
3 |
4,91 |
3 |
83 |
Osmani Lezzet Dünyası |
Orhan Osman Asoğlu |
Mega Center Urfayolu Üzeri 1.km |
3 |
4,76 |
3
|
84 |
Tabier Lahmacun |
Ramazan Tabier |
Urfa Yolu üzeri Yenihal Kavşağı Ömeroğulları sit. |
3 |
4,93 |
3 |
85 |
Tatlıcı Tombak |
Barış Ünal |
Mega Center İçi |
3 |
4,71 |
3 |
86 |
City Kebap |
Bahattin Yıldız |
Ninova İş Merkezi Arka Girişi |
İlk çalışma |
4,63 |
3 |
87 |
Altın Sofra Salonu |
Bahri Tunç |
M.Halit Mah. Özka Apt. Altı No:10 |
3 |
4,50 |
3 |
88 |
Künefeci Kadayıfçı Levent Usta |
Şaban Elaltunteri |
2.Hava Taktik Alay içi |
3 |
4,84 |
3 |
89 |
BurgerKing |
İbrahim Ceylan |
N City park AVM Turgut Özal Bulvarı |
İlk çalışma |
5,00 |
3 |
90 |
Sbarro Taze İtalyan Lezzetleri |
Tab Gıda Ltd.Şti. |
Mega Center İçi Urfa Yolu 1.km |
3 |
4,80 |
3 |
91 |
BurgerKing |
Tab Gıda Ltd.Şti. |
Ninova AVM Urfa Yolu.1:km |
İlk çalışma |
4,98 |
3 |
92 |
Bay Döner |
Rênas Gıda Ltd.Şti |
Ninova AVM Urfa Yolu.1:km |
İlk çalışma |
4,64 |
3 |
93 |
Kumpir Box |
Nasrettin Tutşi |
Ninova AVM Urfa Yolu.1:km |
İlk çalışma |
4,60 |
3 |
94 |
Sadık Usta |
Haşim Altunbay |
Batıkent Sitesi B.Blok |
3 |
4,72 |
3 |
95 |
Passaport |
Lezzet Gıda Ltd.Şti |
Ninova AVM Urfa Yolu.1:km |
İlka çalışma |
4,50 |
3 |
96 |
Abide Kebap |
M.Can Erdoğan |
Ninova AVM Urfa Yolu.1:km |
İlk çalışma |
4,51 |
3 |
97 |
Sultanahmet Köftecisi |
Sultanahmet A.ş. |
NCity AVM Turgut Özal Bulvarı |
İlk çalışma |
4,71 |
3 |
98 |
Ferit Usta |
Ferit Bulut |
Turgut Özal Bulvarı 402. Sk Çetiner Apt. altı |
3 |
4,71 |
3 |
99 |
Aslı Börek |
Atılım Unlu Mamuller Ltd.Şti. |
Metro Yanı Urfayolu |
İlk çalışma |
4,94 |
3 |
100 |
Dost Ocakbaşı |
Edip Demir |
Hatboyu Cad. Uğur Apt. Altı No:50 |
2 |
4,43 |
2 |
101 |
Lezzet Abidesi Döner Pide |
İhsan Bayhan |
Turgut Özal Bulvarı N city Park AVM |
İlk çalışma |
4,36 |
2 |
102 |
Sultan Ahmet Köftecisi |
Sultanahmet A.Ş. |
Bayındırlık Cd.NCity İş Merkezi içi. |
İlk çalışma |
4,24 |
2 |
103 |
Kırmızı Döner |
Tuncay Paşaoğlu |
Urfa Yolu Ninova İş Merkezi içi |
İlk çalışma |
4,18 |
2 |
KAYAPINAR BÖLGESİ |
||||||
104 |
BurgerKing |
Tab Gıda Ltd.Şti. |
City Park İçi DiclekentCd.Nil Koleji yanı |
İlk çalışma |
5,00 |
3 |
105 |
Kent Park Restaurant ve Sofra Salonu |
Adil Kılıç |
Tesisler Kavşağı Gündoğdu Plaza |
İlk çalışma |
4,85 |
3 |
106 |
Buket Alacarte |
Alora Gıda Ltd.Şti |
Mimar Sinan Cd.Dedeman Yanı |
İlk çalışma |
4,95 |
3 |
107 |
Buket Lahmacun |
Aziz Fidan |
DiclekentVilları 252 Sok. No:12 |
3 |
4,88 |
3 |
108 |
Diyar Ciğer Evi |
Cafer Pekdemir |
DiclekentVilları 249. Sok No:4 |
İlk çalışma |
4,88 |
3 |
109 |
Kadir Kahvaltı Salonu |
Adil Önalan |
Diclekent Ava Düğün Salonu bitişiği |
İlk çalışma |
4,83 |
3 |
110 |
Hacı Levent Kadayıf Künefe |
Hacı Levent Ltd.Şti. |
DiclekentBul.Metropol Kavşağı Işık 1 Apt. |
3 |
4,81 |
3 |
111 |
Hacı Levent Kadayıf Künefe |
Hacı Levent Ltd.Şti. |
Diclekent Bulvarı Tesisler Girişi |
3 |
4,81 |
3 |
112 |
Bereket Döner |
Kutsi Çelik |
DiclekentBuylvarı City Park İçi |
İlk çalışma |
4,84 |
3 |
113 |
Petek Pastanesi |
Mehmet Demir |
DiclekentBulv. No:82/C |
3 |
4,92 |
3 |
114 |
Pizzacım |
Azel Yemek Üretim Ltd.Şti |
Urfayolu 1.km. Honda plaza Karşısı |
2 |
4,85 |
3 |
115 |
Saray Sac Tava |
Saray 21 Gıda Ltd. Şti. |
Selahattin Eyyubi Bul.Medya Park bitişiği, Sunar Apt.altı |
3 |
4,77 |
3 |
116 |
Domino’s Pizza |
Murat Gündoğdu |
Diclekent Bulvarı Milenyum Apt.altı |
İlk çalışma |
4,65 |
3 |
117 |
Kadayıfçı Sıtkı Usta |
Sıtkı Altunbay |
Diclekent Bulvarı No:96 Kayapınar |
3 |
4,56 |
3 |
118 |
Künefeci Kadayıfçı Levent Usta |
Şaban Elaltunteri |
DiclekentParkorman Karşısı Kayapınar |
3 |
4,84 |
3 |
119 |
ÖzsütCafe |
Odak Gıda Ltd.Şti |
Diclekent Bulvarı Yılmaz Güney Cd. |
3 |
4,73 |
3 |
120 |
Etiler Marmaris FastFood |
Diba Gıda Ltd.Şti |
KayapınarCd.DiclekentCarrefour Karşısı |
İlk çalışma |
4,84 |
3 |
121 |
Ağabey Lahmacun |
Kutbettin Altunbay |
Yılmaz Güney Cd. Yılmaz sit. AltıNo:6 |
3 |
4,80 |
3 |
122 |
Attor Paça |
Ahmet Asoğlu |
Kayapınar Cad. no:79/B |
İlk çalışma |
4,55 |
3 |
123 |
Kasr-ı Van kahvaltı Salonu |
Murat Tekin |
Diclekent Villaları No:30 |
İlk çalışma |
4,66 |
3 |
124 |
Attor Lahmacun |
Ahmet Asoğlu |
Diclekent Bulvarı Diclekent Cami yanı |
3 |
4,50 |
3 |
125 |
Cafe City |
Halit Erkutlu |
City Park İçi DiclekentCd.Nil Koleji yanı |
İlk çalışma |
4,20 |
2 |
126 |
Passaport Pizza |
Lezzet Gıda Ltd.Şti |
City Park İçi DiclekentCd.Nil Koleji yanı |
İlk çalışma |
4,31 |
2 |
127 |
Bereket Lahmacun |
Mehmet Yetiş |
KayapınarCd.No:10 Yorulmaz Apt. altı Ava düğün salonu yanı |
2 |
3,83 |
2 |
128 |
Tadı Damak |
Nevzat Çelik |
DiclekentBulv. No:122/2 |
Yetersiz |
4,28 |
2 |
129 |
Mado |
VGZ Gıda Ltd Şti. |
DiclekentBulv.Medya Kavşağı |
İlk çalışma |
4,41 |
2 |
130 |
Sebat Lahmacun |
Gaffur Kara |
Kayapınar Cad. Opkar5 Sitesi No:37/K |
Yetersiz |
4,06 |
2 |
131 |
Mehmet Usta |
Mehmet Turgay |
Peyas Mah. Ahmed Arif Cad. No:1 |
İlk çalışma |
4,23 |
2 |
132 |
Aşiyan Lezzet Dünyası |
Faruk Tülay |
Urfayoluorkeöy Kavşağı Halitoğlu 3 Apt. No:1/A |
İlk çalışma |
4,14 |
2 |
133 |
Ziyafet Lahmacun |
Harun Mintaş |
PeyasMh.Çiftçi Sitesi Yılmaz güney Cad. |
İlk çalışma |
3,88 |
1 |
YEMEK FABRİKASI |
||||||
134 |
Çelikler Yemek fabrikası |
M. Emin Acaman |
Gıda Toptancılar Sitesi G. Blok |
3 |
4,97 |
3 |
135 |
Satar yemek Fabrikası |
Yusuf Satar |
Huzurevleri Son Durak No:21 Dr.sıtkı Güral Cd. |
2 |
4,77 |
3 |
136 |
M.A.K Yemek Fabrikası |
Süleyman Satar |
Şehitlik Cd. Asayiş Şube Müd. Yanı |
ytersiz |
4,75 |
3 |
137 |
EFEM yemek Fabrikası |
Yılmaz Öz |
Gıda Toptancıları Sitesi Sosyal Tesisleri No:14 |
3 |
4,50 |
3 |
138 |
Gülzar Yemek Fabrikası |
M.Mesut Dabanoğlu |
Gıda Toptancılar Sitesi K. Blok No:6 |
yetersiz |
4,68 |
3 |
139 |
Uslu Yemek Fabrikası |
Şafii Uslu |
Gıda Toptancılar Sitesi O Blok No:9 |
İlk çalışma |
4,54 |
3 |
140 |
Yılmazlar Yemek Fabrikası |
Aziz Yılmaz |
PeyasMah.Fırat Bulvarı no:104 |
İlk çalışma |
4,57 |
3 |
141 |
Tanrıverdı Yemek Fabrikası |
Ramazan Tanrıverdi |
HuzurevlerıMh. 20. Sk. No:9 |
Yetersiz |
4,21 |
2 |
142 |
Class Yemek Fabrikası |
Akgül Gıda Ltd.Şti |
5 Nisan Mh. Lezgin Avcı Cd.No:3/A |
1 |
4,12 |
2 |
143 |
Megaroom yemek Fabrikası |
MegaroomLtd Şti. |
Batıkent Sitesi 17. Blok altı |
İlk çalışma |
4,02 |
2 |
144 |
Elif Yemek Fabrikası |
Anka .YemekLtd.Şti. |
Gıda Toptancılar Sitesi F.Blok no:5 |
Yetersiz |
4,24 |
2 |
145 |
Baytekin Yemek Fabrikası |
Baytekin Gıda Ltd.Şti |
Gıda Toptancıları Sitesi F. Blok No:1 |
İlk çalışma |
3,67 |
1 |
LOKANTA VE PASTANELERİN SATIŞ VE SUNUM YERLERİ
1.0 Salonda yeterli aydınlatma mevcutmudur? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
2.1 Masa, sehpa v.b malzemeleri güvenirliliği açısından değerlendiriniz. a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
2.2 Masların üzerinde veya görünür bir alanda ürün fiyat bilgileri mevcut mudur? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
2.3. oturma ekipmanlarını temizlik ve hijyen açısından değerlendiriniz. a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
3.0 Sıcak yemeklerin sergilendiği alan kapalı, camlı ve görülebilir şekilde mi? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
4.0 Sunum yapan personellerin çalışma kıyafetleri mevcut mudur ? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
4.1 Sunum yapan personelin çalışma kıyafetlerini temizlik ve hijyen açısından değerlendiriniz. a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
4.2 Sunum yapan personelin kişisel hijyen yeterliliğini değerlendiriniz.(el, yüz, tırnak durumu, tıraş, kişisel donanım, elde yüzde yara v.b) a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
5.0 Salonda bulundurulan gıdalar için yeterli soğutma dolapları mevcut mu? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
6.0 Kasa kısmı işyerinin uygunluğuna göre sunum alanından ayrılmış mıdır? a) Evet (5 puan) b) Hayır (0 puan) |
|
7.0 Sunum salonunda bulundurulacak araç-gereç ( bardak, çatal, kaşık, bıçak v.s) saklama dolabı veya raf mevcut mudur? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
8.0 Zemin kaplama malzemesinicinsi ve güvenirliliği açısından değerlendiriniz. a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
8.1 Zeminde kırılma, çatlama, gözenekli yapı mevcut mu? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
8.2 Zeminde sıvı atıkların kolayca akabilmesi için yeterli eğim mevcut mu? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
8.3 Zemin hijyeni ve temizliği yeterli düzeyde midir? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
9.0 Temizlik malzemelerinin konulacağı ayrı bir alan mevcut mudur? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
10.0 Dış ortama açık şekilde gıda üretimi, sunumu ve satışı yapılıyor mu? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
İMALATHANELER İÇİN DEĞERLENDİRME FORMU
1.0 İmalathane duvarlarının kaplama malzemesinin cinsi ve niteliği a) Duvarlar yerden 1.5 m yüksekliğe kadar fayansla kaplıdır. ( 3 puan) b) Duvarlar boydan boya fayansla kaplıdır. ( 5 puan) c) Duvarlar yağlı boya ile kaplıdır. ( 1 puan) |
|
1.1 imalathane duvarlarının temizliği ne durumdadır? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
2.0 Personel ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılan w.c’ler imalathaneye direkt mi açılıyor? a) İmalathaneye direkt açılıyor. ( 2 puan) b) İmalathanenin dışında bir girişi vardır. ( 5 puan) |
|
2.1w.clerin yanında ayrıca lavabo bağlantısı varmıdır? a) Evet (5 puan) b) Hayır (0 puan) |
|
2.2 Personelin günlük çalışmadan sonra duş alabileceği duşluklar mevcut mu? a) Evet (5 puan) b) Hayır (0 puan) |
|
2.3 Lavaboda yeterli temizlik malzemesi mevcut mu? (sıvı sabun, kağıt peçete v.b) a) Evet (5 puan) b) Hayır (0 puan) |
|
2.4 Lavabo genişliği yerlere suyun dökülmesini önleyecek düzeydemi? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
2.5 Lavabo ve tuvaletlerde hijyen hatırlatıcı levhalar mevcut mu? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
2.6 Lavabo ve tuvaletleri temizlik ve hijyen açısından değerlendiriniz. a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
3.0 Tavan kaplama malzemesini cinsi ve güvenirliliği açısından değerlendiriniz. a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
4.0 İmalathanede ısı ve buhar birikmesini önleyecek boyutta bir havalandırma tertibatı mevcut mudur? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
5.0 Sıcak soğuk su tertibatı yeterlimidir? a)1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5 Puan |
|
6.0 Personel için soyunma giyinme alanı ne şekildedir? a) İmalathaneden ayrılmış kapalı bir oda mevcuttur. (5 puan) b) Personelin ortak kullanımı için bir dolap mevcuttur. (2 puan) c) Ayrı bir yerde her personel için bir dolap mevcut. ( 5 puan) |
|
6.1 Personel giyinme soyunma alanını temizlik ve hijyen açısından değerlendiriniz. a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
7.0 Un ve katı gıda katkı maddelerinin konulacağı imalathaneden ayrı bir alan mevcut mudur? a) Evet (5 puan) b) Hayır (0 puan) |
|
7.1 Un veya katı gıda katkı maddelerinin altında tahta veya metalden ızgaralar mevcut mu? a) Evet (5 puan) b) Hayır (0 puan) |
|
7.2 Söz konusu alanın temizlik ve hijyen durumu nedir? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
7.3 Söz konusu alanda havalandırma tertibatı varmıdır? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
8.0 İmalathaneden ayrılmış bir bulaşık yıkama alanı mevcutmudur? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
8.1 Bulaşık yıkama alanında yeterli genişlikte ve derinlikte yıkama ve durulama havuzu ile dinlendirme rafı veya tezgahı mevcut mudur? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
8.2 Söz konusu alanın temizlik ve hijyen durumu nedir? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
8.3 Sıvı atıkların bertaraf edilebilmesi için şehir kanalizasyon şebekesine bağlı drenaj sistemi mevcut mudur? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
9.0 özellikle hayvansal gıdaların (yağ, yumurta, süt, et, yoğurt) konulacağı soğutma dolapları mevcut mudur? Ve uygun sıcaklık derecelerine ayarlanabiliyor mu? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
9.1.ihtiyaç halinde farklı sıcaklık derecelerine ayarlanabilen soğutma odası veya odaları mevcut mudur? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
10.0 Kullanılan araç-gerecin (tepsi, tencere, tava, kaşık, bıçak v.b) konulacağı uygun dolap veya raf mevcut mudur? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
10.1 Kullanılan araç-gerecin temizlik ve hijyen kalitesi ne şekildedir? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
11.0 Zemin kaplama malzemesini cinsi ve güvenliği açısından değerlendiriniz. a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
11.1 Zemin temizleme esnasında sıvı atıkların akabileceği şehir kanalizasyon şebekesine bağlı drenaj tertibatı var mıdır? a) Evet (5 puan) b) Hayır (0 puan) |
|
11.2 Zeminde sıvı atıkların akabilmesi için yeterli eğim mevcut mu? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
11.3 Zeminde kırılma, çatlak ve gözenekli yapı mevcut mu? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
11.4 Zemin hijyeni ve temizliği yeterli düzeyde midir? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
12.0 Üretim sonrası ürünlerin (tatlı tepsileriv.b) konulacağı raflar mevcut mu? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
13.0 Katı atıklar için yeterli sayıda poşetli kapaklı bidonlar mevcut mu? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
14.0 İmalathanede ilkyardım malzemesinin konulacağı ecza dolabı mevcut mu? a) Evet (5 puan) b) Hayır (0 puan) |
|
15.0 Hamur işleme tezgâhlarınıcinsi ve güvenliği açısından değerlendiriniz. a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
15.1 Tezgahları temizlik ve hijyen açısından değerlendiriniz. a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
16.0 Dumanlı üretim yapılan mamuller ve ocakların üzerinde davlumbaz tertibatı yeterli midir? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
17.0 Personel hijyeni ne durumdadır. (el temizliği, tırnak durumu, traşlı olup olmadığı gibi) a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
17.1.perosnelin iş ile alakalı uygun kıyafetleri mevcut mudur?(tercihen beyaz renkli, cepsiz önlük, bone, eldiven v.b) a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
18.0 Her personelin portör muayene kartları (sağlık karnesi) var mıdır? a) Tüm personelin muayene kartı mevcuttur. (5 puan) b) Kiminin mevcut değildir. (2 puan) c)Personellerin muayene kartları yoktur. (0 puan) |
|
19.0 İmalathane pencereleri ve tavan aralıklarında haşerelerin girişini engellemek için yeterli önlem alınmışmıdır? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
19.1.iş yerinde haşere mücadelesi düzenli olarak yapılıyor mu a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
20.0.İmalathane genelinde kullanılan alet ekipmanları güvenirlilik açısından değerlendiriniz. a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
21.0 İşyeri çevresinde kirlilik oluşturan maddeler mevcut mudur? a)0b) 1 c) 2d) 3e) 4 f) 5 Puan |
|
LOKANTALR İÇİN MUTFAK VE BULAŞIKHANE KRİTERLERİ
1.0 Mutfak duvarlarının kaplama malzemesinin cinsi ve niteliği a) Duvarlar yerden 1.5 m yüksekliğe kadar fayansla kaplıdır. ( 3 puan) b) Duvarlar boydan boya fayansla kaplıdır. ( 5 puan) c) Duvarlar yağlı boya ile kaplıdır. ( 1 puan) |
|
1.0 Mutfak duvarlarının temizliği yeterlimi? a)1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5 Puan |
|
2.0 Mutfağın havalandırma tertibatı yeterli mi? a)1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5 Puan |
|
3.0 Sıcak ve soğuk su tertibatı yeterli mi? a)1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5 Puan |
|
4.0 Izgara türü yemekler veya sıcak yemek yapma ocaklarının üzerinde davlumbaz tertibatı yeterli mi? a)1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5 Puan |
|
5.0 Personel ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan w.cler mutfağa direkt mi açılıyor veya mutfaktan ayrı bir girişi varmı? a) Mutfağa direkt açılıyor (2 puan) b) Mutfağın dışında bir girişi var ( 5 puan) |
|
5.1 W.C lerinyanısıra ayrıca lavabo bağlantıları mevcut mu? a) Evet (5 puan) b) Hayır (0 puan) |
|
5.2 Personel hijyenini sağlanması amacıyla lavabolarda yeterli temizlik malzemesi (sıvı sabun, kağıt peçete) mevcut mu? a) Evet (5 puan) b) Hayır (0 puan) |
|
5.3 Lavabo genişliği yerlere suyun dökülmesini önleyecek düzeydemi? a) Evet (5 puan) b) Hayır (0 puan) |
|
5.4 Lavabo ve tuvaletlerde hijyen hatırlatıcı levhalar mevcut mu? a) Evet (5 puan) b) Hayır (0 puan) |
|
5.5 Lavabo ve tuvaletlerin temizliği yeterli midir? a)1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5 Puan |
|
6.0 Tavan kaplama malzemesinin cinsi nedir? a) Tavan kireçle kaplanmış. (2 puan) b) Tavan yağlı boya veya plastik boya ile kaplanmış. (3 puan) c) Hazır asma tavan mevcut. (5 puan) d) Tavan herhangi bir malzeme ile kaplı değil (0 puan) |
|
6.1 Tavanda baca tıkanmasından veya başka bir sebeple kararma veya kirlenme mevcut mu? a) Tavanda isten dolayı kararma mevcut. (1 puan) b)Tavanda hijyen eksikliğinden dolayı kirlenme mevcut (1 puan) c) Tavanda herhangi bir kirlenme veya kararma yoktur. (5 puan) |
|
7.00 Zemin kaplama malzemesinin cinsi nedir? a) Zemin mozaikle kaplı (2 puan) b) Zemin karo ile döşenmiş (5 puan) c)zemin epoxi ile döşenmiş (5p) |
|
7.1 Zemin temizliğinin yapılabilmesi ve sıvı atıkların bertaraf edilebilmesi için şehir kanalizasyonuna bağlı drenaj tertibatı var mıdır? a) Evet (5 puan) b) Hayır (0 puan) |
|
7.2 Zeminde sıvı atıkların kolayca akabilmesi için yeterli eğim mevcut mu? a) Evet (5 puan) b) Hayır (0 puan) |
|
7.3 Zeminde kırılma, çatlak ve gözenekli yapı mevcut mu? a) Evet (5 puan) b) Hayır (0 puan) |
|
7.4 Zemin hijyeni ve temizliği yeterli düzeyde midir? a)1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5 Puan |
|
8.0 Sebzelerin ve salata türü gıdaların hazırlandığı ayrı bir tezgâh mevcutmudur? a) Evet (5 puan) b) Hayır (0 puan) |
|
8.1 Söz konusu tezgâhın cinsi ve niteliği nedir? a) Mermerden yapılmış pürüzsüz ve temizlenebilir nitelikte (5 puan) b) Galvanize sacdan yapılmış ve temizlenebilir nitelikte ( 5 puan) c) Ahşaptan yapılmış çatlaksız, pürüzsüz ve tertemizdir (4 puan) d) Ahşaptan yapılmış gözenekli ve çatlak durumdadır. (1 puan) |
|
8.2 Et ve et ürünlerinin hazırlanabileceği ayrı bir tezgâh mevcut mu? a) Evet (5 puan) b) Hayır (0 puan) |
|
8.3 Söz konusu tezgâhın cinsi ve niteliği nedir? a) Mermerden yapılmış pürüzsüz ve temizlenebilir nitelikte (5 puan) b) Galvanize sacdan yapılmış ve temizlenebilir nitelikte ( 5 puan) c) Ahşaptan yapılmış çatlaksız, pürüzsüz ve tertemizdir (4 puan) d) Ahşaptan yapılmış gözenekli ve çatlak durumdadır. (1 puan) |
|
9.0 Bulaşıkhane olarak kullanılan bölüm gıda işleme yerinden ayrı bir durumda mıdır? a) Evet (5 puan) b) Hayır (0 puan) |
|
9.1 Bulaşık yıkama ve durulama olarak iki havuz mevcut mu? a) Evet (5 puan) b) Hayır (0 puan) |
|
9.2 Bulaşık yıkama havuzlarının büyüklükleri yeterli mi? a)1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5 Puan |
|
9.3 Bulaşık yıkama suyunun şehir kanalizasyonuna bağlantısı varmı? a) Evet (5 puan) b) Hayır (0 puan) |
|
10.0 Mutfakta kullanılan araç-gereci hijyen açısından değerlendiriniz. a)1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5 Puan |
|
10.1 Mutfakta kullanılan araç-gereç uygun, kapalı veya raflı sistemde saklama koşulları yeterlimi? a)1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5 Puan |
|
10.2 Mutfakta kullanılan araç-gerecin cinsi (tencere,tava, ) a) Alüminyum (1 puan) b) Bakır (1 puan) c) Krom-Nikel (Çelik) (5 puan) |
|
11.0 Özellikle hayvansal gıdaların (yağ, yumurta, süt, et, yoğurt) konulacağı soğutma dolapları mevcut mudur? a) Evet (5 puan) b) Hayır (0 puan) |
|
11.1 Söz konusu dolapların hijyenik koşulları ne durumdadır? a)1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5 Puan |
|
12.0 Kuru gıda ve sebzelerin konulacağı raf sistemi yeterli mi? a)1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5 Puan |
|
13.0 Katı atıklar için yeterli sayıda poşetli kapaklı bidonlar mevcut mu? a) Evet (5 puan) b) Hayır (0 puan) |
|
14.0 Mutfaktailkyardım malzemesinin konulacağı ecza dolabı mevcut mu? a) Evet (5 puan) b) Hayır (0 puan) |
|
15.0 Personel için soyunma giyinme alanı ne şekildedir? a) İmalathaneden ayrılmış kapalı bir oda mevcuttur. (5 puan) b) Personelin ortak kullanımı için bir dolap mevcuttur. (2 puan) c) Ayrı bir yerde her personel için bir dolap mevcut. ( 5 puan) |
|
15.1 Personel giyinme soyunma alanının temizliği ve hijyen durumu nedir? a)1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5 Puan |
|
16.0 Mutfak personelinin ayrıca çalışma elbiseleri varmıdır? a) Evet (5 puan) b) Hayır (0 puan) |
|
16.1 Mutfak personelinin çalışma elbiselerinin temizliği ne durumdadır? a)1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5 Puan |
|
17.0 Mutfak pencere eşikleri raf olarak kullanılıyor mu? a) Evet (0 puan) b) Hayır (5 puan) |
|
18.0 Mutfak pencereleri ve tavan aralıklarında haşerelerin girişini engellemek için yeterli önlem alınmış mıdır? a)1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5 Puan |
|
19.0 Fırınlı lokantalarda baca tıkanmalarından dolayı ortamda is, duman v.b kirlilikler mevcut mudur? a)1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5 Puan |
|
20.0 Personel hijyeni ne durumdadır. (el temizliği, tırnak durumu, traşlı olup olmadığı gibi) a)1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5 Puan |
|
21.0 Her personelin portör muayene kartları (sağlık karnesi) var mıdır? a) Tüm personelin muayene kartı mevcuttur. (5 puan) b) Kiminin mevcut değildir. (2 puan) c)Personellerin muayene kartları yoktur. (0 puan) |
|
22.0.İşyeri çevresinde kirlilik oluşturan maddeler mevcut mudur? a)1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5 Puan |
|
YEMEK FABRİKALARI VE HAZIR YEMEK ÜRETİM YERLERİ İÇİN BEYAZ BAYRAK DEĞERLENDİRME FORMU |
PUAN |
|
|
1.0 İş yeri çevresini, buluşmaya yol açacak çöp ve atık yığınları, su birikintileri, zararlıların yerleşmesine yol açacak ortamlar açısından değerlendiriniz. a-1p b-2p c-3p d-4p e-5p |
|
|
|
1.1.İşletme girişinde dezenfeksiyon amaçlı bir düzenleme mevcut mudur? (dezenfektanlı paspas, galoş vb.) a-Evet (5 puan) b- Hayır (0 puan) |
|
|
|
2.0. Tuvaletlerin giriş kapıları işletme alanına ne şekilde açılıyor? a- Direk açılıyor (0 p) b-Direk açılmıyor (3 p) c- Tuvaletler işletmenin dışında (5 p) |
|
|
|
3.0. İşletme duvarlarının kaplama malzemesinin cinsi ve niteliği nedir? a- İşletme duvarları yerden 1,5m yüksekliğe kadar feyans kaplı(3 p) b-işletme duvarları yağlı boya ile kaplı (3 p) c-işeletme duvarları boydan boya feyans kaplı (5 p) |
|
|
|
3.1.İşletme duvarlarını hijyen açısından değerlendiriniz. a-1p b-2p c-3p d-4p e-5p |
|
|
|
4.0. Tavan, yoğunlaşma, damlama, kir birikmesi ve küf oluşmasına izin vermeyecek şekilde düzenlemiş midir? a- 1p b2p c-3p d-4p e-5p |
|
|
|
4.1Tavanda baca tıkanması veya başka bir sebeple kararma veya kirlenme mevcut mu? a- Tavanda istem dolayı kararma mevcut (1p) b- Tavanda hijyen eksikliğinden dolayı kirlenme mevcut (1p) c- Asma tavan mevcut (5p) |
|
|
|
5.0.Zemin kaplama malzemesinin cinsi nedir? a- zemin mozaikle kaplı (1p) b- zemin karo ile döşenmiş (5p) c- zemin epoxi ile kaplı(5p) |
|
|
|
5.1. Zemin temizliğinin yapılabilmesi ve sıvı atıkların bertaraf edilmesi için şehir kanalizasyonuna bağlı drenaj sistemi mevcut mu? a- Evet (5 puan) b- Hayır (0 puan) |
|
|
|
5.2. Zeminde sıvı atıkların kolayca akabilmesi için yeterli eğim mevcut mu? a-Evet( 5puan) b- Hayır (0 puan) |
|
|
|
5.3.Zeminde kırılma, çatlama, gözenekli yapı mevcut mu? a-Evet (0 puan) b-hayır(5 puan) |
|
|
|
5.4.Zemini temizlik ve hijyen açısından değerlendiriniz a-1 b-2 c-3 d-4 e-5 puan |
|
|
|
6.0.İşletmede buhar ve nemden oluşabilecek bulaşmayı önleyecek ölçüde havalandırma tertibatı mevcut mudur? a-1p b-2p c-3 p d-4p e-5p |
|
|
|
7.0. İşletmede elektirik ve diğer tesisatlar kirlenmeye, bulaşmaya yol açmayacak şekilde düzenlemiş midir? a-1p b-2p c-3p d-4p e-5p |
|
|
|
8.0.yaş sebze ve meyvelerin bekleteceği yeterli bir alan düzenlemiş midir? A-1p b-2p c- 3p d-4p e-5p |
|
|
|
9.0. süt ve süt ürünü,şarkütleri, yumurta v.b. ürünlerin konulacağı soğutucu dolap veya oda mevcut mudur? a-1p b-2p c-3p d-4p e-5p |
|
||
10.0 kuru gıda ve diğer gıda katkı maddelerinin konulacağı depo mevcut mudur? a-1p b-2p c-3p d-4p e-5p |
|
|
|
11.0. kırmızı, kanatlı ve diğer et ürünleri için soğutucu dolaplar veya odalar mevcut mudur? a-1p b-2p c-3p d-4p e-5p |
|
|
|
11.1. her türlü et ürünü yıkama, çözdürme amaçlı bir düzenleme mevcut mudur? a- Evet (5 puan) b-Hayır ( 0 puan) |
|
|
|
12.0. yaş meyve, sebzelerin doğrandığı, salata türü gıdaların hazırlandığı ayrı bir tezgah mevcut mu? a- Evet (5 puan) b- hayır (0 puan) |
|
|
|
12.1. yaş meyve, sebze yıkama amaçlı bir düzenleme mevcut mudur? a- Evet(5 puan) b-hayır(0 puan) |
|
|
|
13.0.söz konusu tezgahın cinsi ve niteliği nasıldır? a- Tezgah mermerden yapılmış pürüzsüz ve temizlenebilir niteliktedir. (5p) b- Tezgah galvanize sacdan yapılmış ve temzizlenebilir niteliktedir. (5p) c-Tezgah ahşaptan yapılmış çatlaksız,pürüzsüz ve tertemiz niteliktedir (3p) d-Tezgah ahşaptan yapılmış gözenekli ve çatlaktır (1p) e-Tezgah polietilenden yapılma (5p) |
|
|
|
14.0.Et ve et ürünlerin hazırlanabileceği ayrı bir tezgah mevcut mu? a-Evet (5 puan) b-Hayır (0 puan) |
PUAN |
|
|
15.0. Süt süt ürünleri, şarkütleri vb. ürünlerin hazırlandığı uygun bir alan veya tezgah mevcut mudur? a-1p b-2p c-3p d-4p e-5p |
|
|
|
16.0. yemek pişirme ocaklarının üzerinde yeterli hava sirkülasyonunu sağlayacak davlumbaz mevcut mudur? a-1p b-2p c-3p d-4p e-5p |
|
|
|
17.0. eğer kumanya hazırlanıyor ise buna uygun bir alan ayrılmış mıdır? a-Evet (5 puan) b-Hayır (0 puan) |
|
|
|
17.1. Bu alanı temizlik ve hijyen açısından değerlendiriniz. a-1p b-2p c-3p d-4p e-5p |
|
|
|
18.0. Unlu mamul üretimi için, diğer üretim alanında ayrılmış bir alan mevcut mudur? a- Evet (5 puana) b- Hayır (0 puan) |
|
|
|
18.1. Unlu mamul üretim yerinin duvarlarının kaplama malzemesinin cinsi ve niteliği? a- Duvarlar yerden 1,5m yüksekliğe kadar fayansla kaplıdır. (3p) b- Duvarlar boydan boya fayansla kaplıdır. (5p) c- Duvarlar boya ile kaplıdır. (3p) |
|
|
|
18.2. Tavan, yoğunlaşma, damlama,kir birikmesi ve küf oluşmasına izin vermeyecek şekilde düzenlemiş midir? a-1p b-2p c-3p d-4p e-5p |
|
|
|
18.3. Bu alanda yeterli havalandırma tertibatı mevcut mudur? a-1p b-2p c-3p d-4p e-5p |
|
|
|
18.4. Un ve diğer gıda maddelerinin altında palet veya raf mevcut mudur? a-Evet (5 puan) b-hayır(0 puan) |
|
|
|
18.5. Unlu mamul hazırlama amaçlı uygun malzemeden tezgahlar mevcut mudur ? a-Evet( 5puan) b- Hayır (0 puan) |
|
|
|
19.0. Personele yönelik tuvalet mevcut mudur ? a-Evet (5 puan) b-hayır(0 puan) |
|
|
|
20.0. Personele yönelik duş yerleri mevcut mudur ? a-Evet (5 puan) b-hayır(0 puan) |
|
|
|
21.0. Bu alanları işletme içinde konumlanmaları ile ilgili değerlendiriniz(iletme içinde mi bulunuyor,kapısı işletmeye direkt mi açılıyor v.s..) a-1p b-2p c-3 p d-4p e-5p |
|
|
|
22.0. Personelin işletme içerisinde giyeceği uygun renk ve yapıda ayrı giysileri mevcut mudur ? a-Evet (5 puan) b-hayır(0 puan) |
|
|
|
23.0. Personelin soyunup giyinebileceği,işletmeden ayrılmış bir alan mevcut muduır ? a-Evet (5 puan) b-hayır(0 puan) |
|
|
|
23.1. Bu alanı temizlik,düzen ve hijyen açısından değerlendiriniz a-1p b-2p c-3p d-4p e-5p |
|||
24.0. İşletme personelini hijyen( üst baş temizliği,tırnak,traşdurumu,iş esnasında uygun giyinip giyinmediği,ciltte herhangi bir yara,aknev.b olup olmadığı) a-1p b-2p c-3p d-4p e-5p |
|
||
25.0. Kullanılan alet ekipman ve diğer malzemeleri temizlik hijyen açısından değerlendiriniz a-1p b-2p c-3p d-4p e-5p |
|
|
|
26.0. Bulaşık yıkama ve dinlendirme amaçlı üretim alanından ayrılmış bir alan mevcut mudur ? a- Evet (5 puan) b-Hayır ( 0 puan) |
|
|
|
26.1. Yıkanan malzemelerin dinlendirilmesi amaç lı raf veya dolaplar mevcut mudur ? a- Evet (5 puan) b- hayır (0 puan) |
|
|
|
27.0. İşletme genelinde sıvı atıkların bertarafı için uygun drenaj sistemi mevcut mudur ? a- Evet(5 puan) b-hayır(0 puan) |
|
|
|
28.0. İşletme genelinde gün ışığına eş değer yeterlikte aydınlatma mevcut mudur ? a- Evet(5 puan) b-hayır(0 puan) |
|
|
|
29.0. İşletme içi ve çevresi haşerelere karşı periyodik bir şekilde ilaçlanıyor mu ? a-1p b-2p c-3p d-4p e-5p |
|
|
|
30.0. Taşıma araçlarını uygunluk açısından değerlendiriniz( sıcaklık ve nem ayarı,yeterli genişlik ve hijyen) a-1p b-2p c-3p d-4p e-5p |
|
|
|
32.0. Tüm personelin portör muayene kartları mevcut mu ve düzenli tetkikleri yapılıyor mu ? a- Evet(5 puan) b-hayır(0 puan) |
|
|
|