Görme engellilere beyaz baston desteği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü” nedeniyle görme engelli yurttaşlara beyaz baston dağıttı.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Değirmenci, 15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü dolayısıyla görme engelli dernek temsilcileriyle bir araya geldi.

Altınokta Körler Derneği Diyarbakır Şubesi ve Dicle Görme Engelliler Derneği’ne yapılan ziyaretlere Değirmenci’nin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Meclisi Engelli Komisyonu üyeleri, ilçe belediyelerin encümenleri katıldı.

Dicle Görme Engelliler Derneği, Diyarbakır Görme Engelliler Spor Kulübü, Kayapınar Görme Engelliler Spor Kulübü, 21 Diyarbekir Engelliler Spor Kulübü, Altınokta Körler Derneği, Surkent 21 Engelliler Spor Kulübü temsilcilerinin yer aldığı etkinlikte, ihtiyaç sahibi körlere 120 beyaz baston hediye edildi.

DBB engelli projeleri geliştiriyor

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü İsmail Değirmenci, Büyükşehir Belediyesinin engellilere yönelik projelerini hayata geçirirken bağımsız, özgür ve güvenli alanlar oluşturmak için hareket ettiklerini söyledi.

Değirmenci, sadece 15 Ekim’de değil, her zaman engelli bireylerle bir arada olduklarını belirterek, şöyle konuştu: “Farkındalık oluşturmak adına dernek başkanlarımızla istişare edip koordineli ve kolektif bir şekilde projeler yapacağız. 15 Ekim’e dikkat çekip farkındalık yaratmak adına kendilerine beyaz baston hediye ettik.”

‘Şehrimizin daha erişilebilir hale gelmesi için beklentilerimiz büyük’

Altınokta Körler Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Akif Karakaş, Büyükşehir Belediyesinin ziyaretlerinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Karakaş, şunları dile getirdi: “Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki süreçte yapmış olduğu çalışmalarda şehrimizin daha erişilebilir hale gelmesi için beklentilerimiz büyüktür. Diyarbakır’ın görme engelli vatandaşlar için yüzde yüz erişilebilir bir şehir geleceğine inanıyorum.”

Beyaz Baston anlamlı hediye

Altınokta Körler Derneği Üyesi İnan Adıgüzel, beyaz bastonun hayatlarının simgesi olduğunu ifade ederek, Büyükşehir Belediyesinin beyaz baston hediyesinin kendileri için çok anlamlı olduğunu anlattı.

Resim Galerisi

Arama

Takvim'de ara

« Ekim 2024 »
Pzt Sal Çrş Per Cum Cmt Paz
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31